Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Patru motive pentru care scutirea de impozit pe profitul reinvestit nu va avea efectele scontate

Patru motive pentru care scutirea de impozit pe profitul reinvestit nu va avea efectele scontate


Profitul reinvestit in echipamente tehnologice va fi scutit de impozit, incepand cu 1 iulie 2014 si pana pe 31 decembrie 2016, se mentioneaza intr-o Ordonanta de Guvern publicata recent. Guvernantii mizeaza pe o crestere a investitiilor, ca urma a adoptarii acestei masuri.

La polul opus, consultantii fiscali sunt pesimisti in ceea ce priveste folosirea scutirii de impozit pe profit de catre contribuabili. Consultantii au precizat cel putin 4 motive importante, precum si altele complementare, pentru care masura va fi una mai putin utilizata decat preconizeaza guvernantii.

Profitul investit in productia si/sau achizitia de echipamente tehnologice va fi scutit de impozit, intre 1 iulie 2014 si 31 decembrie 2016 inclusiv, conform OUG nr. 19/2014, care a schimbat Codul fiscal. Mai exact, echipamentele scutite de impozitul pe profit vor fi masinile, utilajele si instalatiile de lucru din subgrupa 2.1 a Catalogului privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe din HG nr. 2139/2004.

Citeste mai multe despre Patru motive pentru care scutirea de impozit pe profitul reinvestit nu va avea efectele scontate de guvernanti pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1966 ori