Noul sistem de plata a impozitului pe profit: Argumente pro si contra

Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 14:30
2512 citiri
Noul sistem de plata a impozitului pe profit: Argumente pro si contra

Incepand cu data de 1 ianuarie 2013 contribuabilii pot opta pentru declararea si plata impozitului pe profit anual, cu plati anticipate, efectuate trimestrial.

Aflati care sunt avantajele, dar si dezavantajele noului sistem de plata a impozitului pe profit.

Optiunea pentru sistemul anual de declarare si plata a impozitului pe profit se efectueaza la inceputul anului fiscal pentru care se solicita aplicarea acestuia si se comunica organelor fiscale pana la data de 31 ianuarie inclusiv, a anului fiscal respectiv, prin completarea si depunerea formularului 012 "Notificare privind modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit". Optiunea efectuata este obligatorie pentru cel putin 2 ani fiscali consecutivi.

Contribuabilii care aplica sistemul de declarare si plata a impozitului pe profit anual cu plati anticipate efectuate trimestrial, determina platile anticipate trimestriale in suma de o patrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele preturilor de consum, estimat cu ocazia elaborarii bugetului initial al anului pentru care se efectueaza platile anticipate, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului pentru care se efectueaza plata.

Citeste mai multe despre Noul sistem de plata a impozitului profit: Argumente pro si contra pe AvocatNet.ro

#modificari impozit pe profit, #plata impozit pe profit, #modificari fiscale 2013 , #Impozit profit