Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

In ce situatii va fi avantajoasa aplicarea scutirii de impozit pe profitul reinvestit

In ce situatii va fi avantajoasa aplicarea scutirii de impozit pe profitul reinvestit


Firmele isi vor putea scuti de impozit profitul reinvestit in echipamentele noi, intre 1 iulie 2014 si 31 decembrie 2016, conform OUG nr. 19/2014.

La o prima vedere, masura ar putea atrage mai multe investitii din partea companiilor, dar cei implicati nu sunt optimisti. Mai exact, oamenii de afaceri si consultantii fiscali avertizeaza ca masura nu va fi folosita de toate firmele si nici beneficiile nu sunt atat de importante pe cat s-ar putea crede.

Profitul investit in productia si/sau achizitia de echipamente tehnologice va fi scutit de impozit, intre 1 iulie 2014 si 31 decembrie 2016 inclusiv, conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 19/2014, care a modificat Codul fiscal. Echipamentele tehnologice mentionate reprezinta masinile, utilajele si instalatiile de lucru prevazute in subgrupa 2.1 din Catalogul privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe din HG nr. 2139/2004, folosite in scopul desfasurarii activitatii, si care sunt noi. Aceasta subgrupa o puteti consulta in fisierul atasat.

Citeste mai multe despre In ce situatii va fi avantajoasa aplicarea scutirii de impozit pe profitul reinvestit pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2164 ori