Ce pregateste Guvernul: Impozit zero pentru profitul care il depaseste pe cel anterior

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 12:01
1792 citiri
Ce pregateste Guvernul: Impozit zero pentru profitul care il depaseste pe cel anterior

Ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, a declarat miercuri ca se lucreaza la un sistem de stimulare pentru mediul de afaceri, respectiv impozit zero pentru profitul care depaseste nivelul realizat in anul anterior.

"Referitor la tema fiscalitatii, in masurile pe care am vrea sa le vedem in urmatoarele sase luni nu exista masuri de reducere a taxelor, singura la care lucram este una mai stranie, probabil pentru unii da, functioneaza dupa modelul de business si o verificam daca poate fi implementata: inseamna impozit zero pentru profitul ce depaseste ce s-a produs intr-o anumita perioada anterioara, in 2011 sau trimestre din 2011.

Practic, este un sistem de stimulare, astfel incat mediul privat sa produca mai mult decat a produs in 2011, sau daca nu poate sa produca macar sa arate un profit mai mare", a spus Lucian Isar in cadrul conferintei de prezentare a rezultatelor studiului Agenda Romania, realizat de Fundatia Romanian Business Leaderes si GfK.

El a declarat ca tema salariilor si a pensiilor a fost depasita si ca acum sunt doar ecouri pe care le mentine presa. De asemenea, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri a spus ca problema coruptiei va fi abordata punctual.

"Referitor la coruptie, eu mizez pe zona de investitii si exporturi. Noi atacam destul de frontal, deja am pregatit o scrisoare catre consilierii de comert ai celorlalte tari care activeaza in Romania sa ne dea lista de probleme unde s-au blocat si pe ce punct.

Aceasta nu o abordam la nivel de sistem, ci punctual. Referitor la partea de evaziune, exista acel demers care a fost inceput, este urgentat, pentru ca dupa cum stitim incasarile care au fost mentionate de guvernarea anterioara cu bune si cu rele sunt mai mici decat au fost acordate, sunt mai putin bani, prin urmare veti vedea o activitate mai intensa din punct de vedere al evaziunii fiscale" a mai spus Isar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#masuri stimulare mediu afaceri, #impozit zero profit, #Lucian Isar impozit profit , #Impozit profit