Ce indice de inflatie folosim in 2015 pentru calculul platilor anticipate?

Luni, 02 Februarie 2015, ora 15:50
3055 citiri
Ce indice de inflatie folosim in 2015 pentru calculul platilor anticipate?

Contribuabilii pot opta, din 2013, pentru declararea si plata impozitului pe profit anual, cu plati anticipate, efectuate trimestrial.

Cei care vor sa opteze din acest an pentru plata anticipata a impozitului pe profit trebuie sa depuna pana diseara la ANAF formularul care le permite sa aplice acest sistem.

De asemenea, valoarea indicelui preturilor de consum utilizata pentru anul fiscal 2015 la calcularea sumelor datorate statului a fost publicata recent in Monitorul Oficial.

Contribuabilii pot sa-si exprime optiunea pentru aplicarea sistemului de declarare si plata a impozitului pe profit anual, cu plati anticipate efectuate trimestrial, pana la data de 31 ianuarie inclusiv a anului fiscal respectiv, se arata in Codul fiscal.

In conditiile in care anul acesta data de 31 ianuarie a fost sambata, termenul pentru a fost prelungit pana pe 2 februarie, dupa cum se arata in calendarul fiscal publicat pe site-ul ANAF.

Citeste continuarea articolului "Ce indice de inflatie folosim in 2015 pentru calculul platilor anticipate?" pe AvocatNet.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#impozit profit, #plati anticipate impozit profit, #impozit profit 2015 , #Impozit profit