Videanu: Impozitul forfetar a fost o eroare

Marti, 07 Iulie 2009, ora 17:34
1985 citiri
Videanu: Impozitul forfetar a fost o eroare

Ministrul economiei, Adriean Videanu, a declarat marti la Forumul Economic Italia-Romania ca impozitul forfetar a fost o eroare a Guvernului, informeaza NewsIn.

"Si Guvernul face erori. Din punctul meu de vedere, o asemenea eroare a fost impozitul forfetar. Sunt adeptul unei politici fiscale care sa nu aiba primul rol de colectare a banilor la bugetul statului, ci stimularea economiei".

Acesta a adresat participantilor la forum o invitatie la elaborarea unui cadru legal cat mai eficace pentru ceea ce inseamna stimularea economiei.

"De ce sa avem 500 si ceva de taxe si impozite in conditiile in care doar noua taxe aduc 92% din bugetul consolidat al statului", a mai spus Videanu.

In opinia ministrului economiei, cea mai importanta resursa pe care Romania o are la dispozitie este economia subterana.

"Nu cred ca majorarea taxelor este solutia pentru majorarea venitului consolidat. Cred ca solutia este largirea bazei de impozitare a economiei subterane, care intr-un an si jumatate a crescut de la 23% la 33% in momentul de fata", a completat Ministrul Economiei.

El a mai spus ca lipsa de lichiditate in economie poate duce la aparitia unui nou pericol, si anume blocajul financiar.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
#blocaj, #economie, #forfetar, #reducere, #subterana, #taxe, #videanu , #Impozit forfetar