Pogonaru: Forfetarul va curata economia

Miercuri, 29 Aprilie 2009, ora 11:29
1437 citiri
Pogonaru: Forfetarul va curata economia

"Incepe curatenia, si ma bucura cozile care sunt acum la ONRC pentru suspendare sau inchidere. In Romania, sunt putine IMM-uri care chiar au la baza un spirit antreprenorial. Problema cu forfetarul este ca e impus pentru partea cinstita a economiei intr-un moment in care se taxeaza absurd forta de munca", a declarat ieri pentru Business Standard Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), care adauga ca el insusi a trebuit sa inchida doua firme, iar procedura este incredibil de greoaie.

"Impozitul forfetar va asana economia, pentru ca sunt zeci si poate chiar cateva sute de mii de firme care nu functioneaza corect, care sunt vehicule pentru plata unor salarii sau prin care se fac escrocherii si se inregistreaza, de exemplu, masini furate", a completat acesta.

"Este bine-venit acest impozit, pentru ca este un dezechilibru privind intrarea si iesirea firmelor din piata, acum iti poti face foarte usor firma, dar foarte greu iesi", a continuat seful AOAR. Florin Pogonaru a adaugat ca, daca nu poti plati 500 de euro, nu ar trebui sa fii patron, si este mai simplu sa treci pe PFA.

Florea Parvu, vicepresedintelui CNIPMMRa apreciat ca toate cele 126.000 de firme care au avut anul trecut un bilant zero se vor inchide sau isi vor suspenda activitatea, ceea ce inseamna ca, pentru cei 126.000 de contabili care lucrau pentru aceste firme, patronii nu vor mai plati contributii la stat. In acelasi timp, alte aproximativ 50.000 de firme mici vor intra in faliment si vor genera astfel cel putin acelasi numar de someri. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pogonaru, # forfetar, # economie, # plata, # firme , #Impozit forfetar