Milut: IMM-urile vor intra in zona gri a economiei

Duminica, 10 Mai 2009, ora 20:00
1814 citiri
Milut: IMM-urile vor intra in zona gri a economiei

Numarul IMM-urilor care vor intra in faliment ar putea creste in perioada urmatoare cu un procent peste valoarea estimata, ca urmare a introducerii impozitului forfetar, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, sustinuta duminica la Oradea, presedintele PNTCD, Marian Petre Milut, conform NewsIn.

Potrivit liderului taranist, Guvernul a actionat prin taierea oricarei parghii de supravietuire pentru micii intreprinzatori.

"Guvernul practica o politica de asistenta sociala, potrivita unei perioade de campanie electorala, nu uneia de criza economica. Rezultatele acestei politici vor fi scaderea nivelului de trai al populatiei pe termen lung si distrugerea micilor intreprinzatori", a declarat presedintele PNTCD.

Marian Petre Milut sustine ca IMM-urile se vor confrunta cu grave probleme financiare in perioada urmatoare.

"Fara acces la credite, fara posibilitatea de a obtine finantari europene din cauza coruptiei institutionale, fara facilitati fiscale si impovarati de impozite, intreprinzatorii se vor orienta spre economia la negru pentru a putea supravietui", a mai precizat presedintele PNTCD.

Acesta considera ca piata subterana va creste cu cel putin 10 procente pana la finalul anului, Romania fiind singura tara care impoziteaza pierderea unei societati comerciale.

Presedintele PNTCD a sustinut ca partidele aflate la guvernare adopta discursuri demagogice, fara a-si asuma responsabilitatea pentru greselile de strategie.

Intr-o intalnire cu oamenii de afaceri din Oradea, Marian Milut a prezentat conceptul de patriotism economic pe care il promoveaza. Stategia se axeaza pe sustinerea intreprinzatorilor si produselor romanesti in Europa.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
#Milut, #imm, #economie, #zona, #gri , #Impozit forfetar