Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Impozitul forfetar ameninta afacerile mici din turism

Impozitul forfetar ameninta afacerile mici din turism

Introducerea impozitului forfetar in turism va ingreuna activitatea pensiunilor agroturistice, care oricum sunt sufocate de multitudinea de taxe necesare omologarii si functionarii, insa pentru industria turistica in ansamblu masura este benefica, deoarece va elimina turismul la negru, sustin reprezentantii industriei ospitalitatii.

"Agentiile de turism nu vor fi afectate si nici avantajate de introducerea impozitului forfetar, intrucat 90% din acestea au functionat in profit. Insa pentru domeniul turismului in ansamblu masura ar putea avea efecte pozitive, pentru ca elimina turismul la negru.

Se vor atrage venituri suplimentare la buget de acolo de unde chiar exista, din micile firme din turism, care se declara in pierdere. Cu cat o firma este mai mare, cu atat evaziunea tinde spre zero in turism", ne-a declarat Mircea Vladu, vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1640 ori
Citeste mai multe despreafaceri forfetar impozit pogea turism