Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grapini: Stomatologii si avocatii vor si ei impozit forfetar

Grapini: Stomatologii si avocatii vor si ei impozit forfetar


Cabinetele stomatologice si cabinetele de avocati solicita introducerea si in aceste domenii a impozitului forfetar, a declarat joi ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, Maria Grapini, la o conferinta de specialitate.

Grapini a spus ca feedback-ul mediului de afaceri la masura impozitului forfetar, aprobata miercuri de Guvern, este unul pozitiv si a subliniat ca proiectul a fost votat in unanimitate in Consiliul Economic si Social, structura de dialog social care reuneste reprezentantii Guvernului, patronatelor si sindicatelor.

Impozitul forfetar ar urma sa fie aplicat in Romania de la 1 ianuarie 2014.

Potrivit proiectului de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, persoanele juridice romane sunt obligate la plata impozitului forfetar daca la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent au inscrisa in actele constitutive ca activitate principala una din urmatoarele activitati corespunzatoare codurilor CAEN: 4520 -"Intretinerea si repararea autovehiculelor", 5510 - "Hoteluri si alte facilitati de cazare similare", 5520 - "Facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata", 5530 -" Parcuri pentru rulote, campinguri si tabere", 5590 - "Alte servicii de cazare", 5610 - "Restaurante", 5621 - "Activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente", 5629 - "Alte servicii de alimentatie n.c.a.", 5630 - "Baruri si alte activitati de servire a bauturilor".

De asemenea, proiectul prevede, intre altele, ca societatile vor plati impozit forfetar daca au realizat o cifra de afaceri anuala neta de pana la 50 de milioane de euro, echivalent in lei, sau detin active totale care nu depasesc echivalentul in lei a 43 de milioane de euro, conform ultimei situatii financiare aprobate, au un numar mediu anual de salariati mai mic de 250 de persoane si nu se afla in dizolvare, potrivit legii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1986 ori