Grapini: Impozitul forfetar ar putea fi introdus in iulie

Vineri, 11 Ianuarie 2013, ora 14:58
2472 citiri
Grapini: Impozitul forfetar ar putea fi introdus in iulie

Ministrul pentru IMM, Mediul de Afaceri si Turism, Maria Grapini a confirmat ca impozitul forfetar ar putea fi introdus din luna iulie, in care in care studiul de impact privind aceasta masura fiscala va fi finalizat pana in martie.

Grapini vede necesar acest impozit pentru domeniile dificil de controlat, in care exista un risc mai mare al evaziunii fiscale, precum restauratia sau serviciile hoteliere.

"In semestrul II ar putea fi aplicat impozitul forfetar, daca ne miscam repede, adica sa terminam studiul de impact in primul trimestru. Studiul a inceput si trebuie sa il terminam in primul trimestru. Daca nu, nu-l vom putea aplica in acest an", a declarat ministrul in cadrul unei conferinte de presa, conform Mediafax.

Acest impozit ar urma sa fie diferentiat de la un sector la altul si in functie de marimea afacerii.

"Nu poate fi acelasi nivel al impozitului pentru taximetristi si pentru hoteluri. Si taximetristii vor plati, asadar. Vrem sa aplicam impozitul fara sa distorsionam piata si sa introducem o etica in afaceri. Toti trebuie sa plateasca. (...) Cei care nu platesc forfetarul vor fi vizitati de 15 ori pe an de Fisc", a mai spus Grapini.

Ministrul nu a oferit insa lamuriri asupra modului cum se va face diferentierea si exista temeri ca realizarea ei ar putea fi deosebit de dificila.

"Aceasta diferentiere va deschide o cutie a Pandorei si va transforma zona IMM intr-un camp de discordie", a declarat analistul economic Ionel Blanculescu pentru B1 TV.

Acesta a exemplificat prin cazul restaurantelor, unde exista diferente importante nu doar din punct de vedere al marimii, ci si din punct de vedere al vadului comercial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#introducere impozit forfetar 2013, #declaratie Grapini impozit forfetar, #domenii aplicare impozit forfetar, #diferentiere impozit forfetar, #studiu impact impozit forfetar , #Impozit forfetar