Finalizarea sistemului de impozit forfetar - la sfarsitul lunii martie

Marti, 23 Februarie 2010, ora 15:36
2434 citiri
Finalizarea sistemului de impozit forfetar - la sfarsitul lunii martie

Ministrul Finantelor trebuie sa prezinte sistemul de aplicare a impozitului forfetar pana la sfarsitul lunii martie, in conditiile in care Executivul s-a angajat sa restranga impozitul la anumite activitati si sa elimine impozitul minim aplicat in prezent tuturor firmelor, a declarat premierul Boc.

"Ministrul Finantelor are sarcina de a veni in Guvern cu acest sistem pana la sfarsitul lunii martie", a spus Boc, marti, la postul public de radio.

In urma cu o luna, seful Guvernului anunta ca i-a solicitat ministrului de Finante sa stabileasca sistemul impozitului forfetar pana in luna februarie.

Surse guvernamentale au declarat atunci pentru MEDIAFAX ca restaurantele, hotelurile, agentiile de turism si turoperatorii, barurile, centrele de fitness, dar si pompele funebre se numara printre activitatile pentru care s-ar putea aplica impozitul forfetar.

Aceste activitati au fost incluse pe o lista aflata in discutia autoritatilor, care cuprinde 26 de servicii prestate populatiei.

Lista continua cu centrele de fitness, balciurile si parcurile de distractii si alte activitati recreative si de distractive, cu firmele de reparare a calculatoarelor si a echipamentelor periferice, echipamentelor de comunicatii, a dispozitivelor de uz gospodaresc si cele pentru casa si gradina, fiind luate in calcul si centrele de reparare a incaltamintei si a articolelor din piele, a mobilei si a furniturilor casnice, a ceasurilor si a bijuteriilor.

Firmele care ofera servicii de reparare a articolelor de uz personal si gospodaresc, spalare si curatare a articolelor textile si a produselor din blana, coafura si alte activitati de infrumusetare, intretinere corporala, precum si firmele de pompe funebre completeaza propunerea.

Reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) au criticat intentia introducerii impozitului forfetar pentru agentiile de turism si au anuntat, ulterior, ca oficialii Ministerul Finantelor au transmis asociatiei ca impozitul forfetar nu se va aplica agentiilor de turism si turoperatorilor.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lista, # impozit forfetar, # aplicare, # sistem , #Impozit forfetar