Comisia de buget: Impozit forfetar desfiintat, TVA de 5% pentru alimente si constructia de locuinte

Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 16:28
2190 citiri
Comisia de buget: Impozit forfetar desfiintat, TVA de 5% pentru alimente si constructia de locuinte

Deputatii din Comisia de buget-finante au modificat miercuri prevederile Codului Fiscal, adoptand o serie de amendamente PNL si PSD, potrivit carora se desfiinteaza impozitul forfetar, iar cota TVA se reduce la 5% pentru alimente si cereale, dar si pentru constructia de locuinte, precizeaza Mediafax.

Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor a discutat o propunere legislativa de modificare a Codului Fiscal initiata de un grup de parlamentari PSD, PC si PNL.

Deputatii prezenti la sedinta au adoptat, cu majoritate de voturi, un amendament al PNL privind eliminarea impozitului forfetar, prevazut la articolul 18 din Codul Fiscal.

Un alt amendament al PNL acceptat vizeaza modificarea articolului 140 din actul normativ, in sensul stabilirii TVA de 5% pentru livrarea de locuinte noi, inclusiv terenurile pe care vor fi construite locuintele.

"Au fost adoptate in Comisie amendamentele liberale la Codul Fiscal, prin care se desfiinteaza impozitul minim, asa-numitul «impozit forfetar» si se reduce TVA in domeniul constructiilor la 5%", a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniel Chitoiu, vicepresedintele Comisiei.

"In afara de amendamentele PNL, a mai fost adoptat un amendament propus de PSD de reducere la 5% a cotei TVA la produsele alimentare, modificarea fiind facuta la acelasi articol la care am facut noi amendamentul cu constructia de locuinte, pe langa prevederea cu livrarea de locuinte noi", a mai spus liberalul.

Astfel, deputatii au adoptat introducerea unui alineat nou la articolul 140, care prevede "o cota redusa la 5%", care se aplica "asupra bazei de impozitare pentru livrarea de paine, carne proaspata, lapte de consum, ulei vegetal si zahar, precum si pentru livrarea locuintelor ca parte a politicii sociale, inclusiv a terenului pe care sunt construite, si constructia de locuinte noi". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#impozit forfetar locuinte tva diferentiat alimente , #Impozit forfetar