Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ioana Petrescu: Guvernul sustine reducerea cotei de impozit pe constructii de la 1,5% la 1%

Ioana Petrescu: Guvernul sustine reducerea cotei de impozit pe constructii de la 1,5% la 1%
Guvernul, prin Ministerul Finantelor Publice, sustine reducerea cotei de impozit pe constructii de la 1,5% la 1%, a afirmat marti ministrul Finantelor, Ioana-Maria Petrescu.

Aceasta a participat la dezbaterile de la Comisia de politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor, care a dezbatut amendamentele la Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, transmite Agerpres.

"Este o reducere consistenta, cu 33%, a impozitului pe constructii, ceea ce inseamna, implicit, diminuarea poverii fiscale pentru mediul de afaceri. Am ajuns la aceasta solutie urmare a consultarilor cu reprezentantii investitorilor si ai Comisiei de politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor", a subliniat ministrul Finantelor.

Sumele incasate din impozitul pe constructii va fi repartizat bugetelor locale, insa pentru o administrare cat mai simpla din perspectiva companiilor, acest impozit va fi colectat initial la bugetul de stat, urmand ca prin norme de aplicare sa fie stabilit mecanismul de repartizare catre bugetele locale, a explicat ministrul Ioana-Maria Petrescu.

Modificarile adoptate marti de Comisia de politica economica, reforma si privatizare la Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, vor intra in vigoare incepand cu 2015, dupa ce vor parcurge procedura parlamentara.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2078 ori