Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Impozitul pe locuinte si terenuri ar putea creste chiar si de sase ori

Impozitul pe locuinte si terenuri ar putea creste chiar si de sase ori


Impozitul pe locuinte nu va mai fi limitat la 0,1% din valoarea impozabila, ci va fi stabilit intre 0,08% si 0,2% de catre primarii, iar proprietarii care nu isi ingrijesc casele si/sau terenurile vor plati, din ianuarie 2017, un impozit de sase ori mai mare fata de nivelul standard.

Majorarile de impozite sunt prevazute in proiectul noului Cod Fiscal redactat de Guvern.

In luna noiembrie, agentia MEDIAFAX a prezentat un document al Ministerului Finantelor, din care rezulta intentia Guvernului de a majora impozitele locale pe terenuri si imobile cu cate 25% in 2015 si 2016, informatie negata atunci de catre autoritati, in contextul campaniei pentru alegerile prezidentiale.

Conform proiectului prezentat acum de Guvern, din ianuarie 2018, impozitul pe teren va putea fi majorat de catre primarii tot de sase ori pentru terenurile situate in intravilan, daca acestea au un grad de ocupare mai mic de 20% inclusiv.

Aceasta majorare ii va afecta inclusiv pe proprietarii de mari terenuri.

De asemenea, pentru terenul agricol nelucrat timp de doi ani consecutiv, consiliul local va putea majora impozitul pe teren cu pana la 500% incepand cu al treilea an.

Documentul nu mentine prevederea actuala conform careia, in cazul cladirii utilizate ca locuinta si a carei suprafata construita depaseste 150 de metri patrati, valoarea impozabila este majorata cu cate 5% pentru fiecare 50 metri patrati sau fractiune din acestia si nici nu mai prevede majorarea impozitului cu 65-300% pentru persoanele fizice care detin doua sau mai multe cladiri, informatie anuntata de MEDIAFAX in vara anului trecut.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1560 ori