Florin Andrei, analist fiscal, fost secretar de stat în Guvern, în 2021, trage semnalul de alarmă. Guvernul PSD+PNL va introduce și va majora noi taxe și impozite. Marcel Ciolacu are nevoie de și mai mulți bani la buget.
„Furtuna" va avea loc abia după alegeri, deci din 2025. În acest context, românii trebuie să fie pregătiți, cu atât mai mult în condițiile în care PSD+PNL adună în jur de 50%, potrivit sondajelor de opinie, deci sunt favorite să formeze noul guvern.
„Sunt liniștit pentru 2024, dar nu si pentru 2025. Vor fi niște măsuri fiscale care ne vor afecta pe toți. Din păcate, finanțele statului român se împart în două surse - se cheltuie mult pe salarii și mai puțin pe investiții. Asta se vede în creșterile de salarii ale bugetarilor, aparatul bugetar a crescut mult în ultimii ani, ne împrumutăm mult, avem o datorie care tot crește. România e campioana creșterilor de prețuri. După noi, mai sunt doar rușii, dar nu-i punem în calcul. Sunt creșteri mari pentru că au crescut foarte mult și salariile", a declarat fostul secretar de stat de la Ministerul de Finanțe, pentru Digi 24.
Potrivit opoziției, politicienii aflați la putere au făcut angajări pe bandă rulantă pentru a fi siguri de un scor cât mai bun la alegerile din acest an, sfidând astfel prăpădul bugetar.
Marcel Ciolacu, aspru criticat de economistul Mircea Coșea
După ce INS a anunțat că inflația pe luna mai 2024 este de „doar” 4,9%, față de 5,1% în mai 2023, premierul PSD Marcel Ciolacu a ieșit public joi, 11 iulie, cu un mesaj triumfalist, în stilul caracteristic. El a atribuit „meritele” cabinetului pe care-l conduce, dar economiștii îl contrazic pe oficialul de la Palatul Victoria.
Profesorul Mircea Coșea a acordat un interviu pentru Ziare.com pe marginea acestui subiect.
„Este un pericol această invazie de declarații triumfaliste, în care se spune că ‘ce succese a avut PSD-ul’ cu politica lui. Sunt pline site-urile cu așa ceva, sunt unii care scriu doar ca să scrie. Ar trebui să existe o situație cât se poate de concretă și de realistă față de acest popor.
Scăderea ratei inflației se datorează în primul rând pentru că pe plan extern există o scădere a ratei inflației. Deci vorbim despre canalul importurilor pe care noi îl avem, în proporție de peste 70%. Noi importăm produse alimentare și nealimentare foarte multe. Astfel, această scădere a inflației se vede și la noi", a declarat Coșea, printre altele.
...citeste mai departe despre "Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"" pe Ziare.com