Ziua agentiilor de presa - 23 Iunie 2008

Luni, 23 Iunie 2008, ora 12:12
1799 citiri
Ziua agentiilor de presa - 23 Iunie 2008

Cea de-a III a editie a Zilei Agentiilor de Presa, organizata de Agentia de presa RADOR, s-a desfasurat miercuri 18 iunie la Hotelul Novotel din Bucuresti, avand ca tema: Agentiile de presa in emisfera internet".

"Ziua Agentiilor de Presa a cuprins dezbateri, expuneri, ateliere, o lansare de carte si, in premiera, o gala de decernare a premiilor pentru jurnalistii de agentie, care a incheiat acest eveniment.

Premiile Rador pentru jurnalism de agentie au fost acordate astfel:

Premiul pentru cea mai buna depesa de agentie - Denisa Soare, de la NewsIn, pentru materialul "INML va verifica diagnosticele diferite date de medicii sai in cazul unei batrane".

Premiul pentru cel mai bun comentariu de agentie - Alexandru Purcarus, Mediafax, pentru materialul "Romania. Aparare. O strategie pierduta".

Premiul pentru cel mai bun Calendar de agentie - agentiei de presa Rompres.

Premiul pentru cel mai bun reportaj tv bazat pe o stire de agentie - Agentiei de presa NewsIn, pentru materialul "Trei sisteme antiaeriene destinate MAp roman au fost oprite de autoritatile austriece", difuzat de postul Realitatea TV.

Premiul pentru cel mai bun reportaj radio bazat pe o stire de agentie - Agentiei de presa Rompres pentru materialul "Primul parc de distractii pentru copii si adulti din Brasov", difuzat de Radio  Romania Actualitati, reporter: Mihai Secelean.

Premiul pentru cel  mai bun articol de presa scrisa bazat pe o stire de agentie - Agentiei de presa Mediafax, pentru materialul "Moscova si NATO, de la Stalin la Putin", publicat de Jurnalul National.

Juriul a acordat si patru premii speciale, astfel:

Premiul pentru Bioportret: Catalina Matei, Rompres - pentru materialul "Codrin Stefanescu: sunt un 'decretel' din Pantelimon care a avut doar noroc in jungla";

Premiul pentru Reportaj: Irina Darlea, Mediafax - pentru materialul "Votul de Stefanesti" - exercitiu democratic cu lesinuri, scuipaturi si euro";

Premiul pentru Feature - Irina Mica, Rompres - pentru materialul "Veverita  din vremuri preistorice, maidanezul si gandacul american - ultimii nou-veniti in Bucuresti".

Premiul pentru Newsanalysis: Eliza Olteanu, NewsIn - pentru materialul "Liderii PSD stabilesc la Comitetul executiv daca depun motiunea de cenzura".

Rador intentioneaza sa continue aceasta initiativa de recunoastere a talentului si creativitatii colegilor care lucreaza in agentii de presa romanesti si anul viitor.

Ziua agentiilor de presa a fost si in 2008 o sarbatoare a jurnalismului de agentie, un loc privilegiat de dialog intre profesionistii domeniului.

Agentia de presa Rador multumeste sponsorului unic, Camera Notarilor Publici Bucuresti, Editurii Tritonic si Companiei Nationale TAROM, pentru sprijin, ca si partenerilor media: Radio France Internationale - Romania, Rompres, Bloombiz, Newsin, Hotnews si Comunicatedepresa.ro.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...