Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tarom va introduce pana in luna iunie sistemul e-ticketing pentru toate cursele

Tarom va introduce pana in luna iunie sistemul e-ticketing pentru toate cursele

Pasagerii isi vor putea achizitiona biletele de avion in sistem on-line prin sistemul e-ticketing cu cardul, programul urmand sa fie implementat pana in luna iunie pentru toate cursele Tarom, a anuntat, directorul companiei, Gabriel Dumitrescu.

"Prin e-ticketing se va reduce costul de emitere si tiparire a biletelor. IATA (n.r. Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni) a impus aplicarea unei suprataxe de aproximativ 10 euro pentru cei care vor dori sa primeasca varianta de bilet tiparita. Estimam ca pana in luna iunie sistemul va fi operabil pentru toate cursele interne si externe", a explicat Dumitrescu. IATA a cerut ca implementarea programului privind vanzarea electronica a biletelor de avion sa se faca pana in 2008 de catre toate companiile aeriene.

Astfel, pasagerii vor putea sa faca rezervarea si plata biletului de la orice calculator, urmand sa achite cu cardul. Pasagerii vor primi un cod cu care se vor prezenta la aeroport pentru imbarcare, informatiile legate de itinerarul de zbor regasindu-se in baza de date a companiei aeriene.

Tarom a inceput in luna octombrie 2006 implementarea programului, iar in prezent sistemul este valabil pentru majoritatea curselor interne, dar si pentru cateva din cursele externe. Potrivit directorului companiei, saptamanal in sistemul e-ticketing sunt incluse doua noi rute internationale, fiind operabil acum pentru Budapesta, Tel-Aviv, Chisinau, Atena, Istanbul, Bruxeles, iar incepand de joi, 8 februarie, pentru Paris.

In paralel cu implementarea programului e-ticketing, compania realizeaza contactele pentru legarea sistemului la alte companii. "In acest caz costurile sunt mult mai mari deoarece trebuie conectate ambele sisteme, insa pana acum am reusit implementarea cu companiile KLM, Australian Airlines, Alitalia, British Airways si Swiss Airlines", a mai spus Dumitrescu.

Directorul de marketing si vanzari Tarom, Gabriela Bordea, a mentionat ca aproximativ 4% din vanzarile la biletele de avion ale companiei se realizeaza in acest moment prin e-ticketing. Pe de alta parte, dificultatile care apar in procesul de implementare a programului se datoreaza diferentelor dintre sistemele e-ticketing si checking.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 936 ori