TAROM va aplica de la 1 iulie un nou sistem de acceptare a bagajelor

Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 12:08
2246 citiri
TAROM va aplica de la 1 iulie un nou sistem de acceptare a bagajelor

Compania TAROM va aplica, de la 1 iulie 2010, un nou sistem de acceptare a bagajelor de cala pe zborurile operate cu aeronavele proprii, trecand de la sistemul bazat pe greutate la sistemul bazat pe piesa de bagaj, fara a aduce schimbari in politica de acceptare a bagajelor de cabina, informeaza NewsIn.

TAROM a comunicat, miercuri, ca noua politica de acceptare a bagajelor intra in vigoare pentru biletele de avion emise incepand cu data de 1 iulie 2010.

Trecerea la noul sistem bazat pe piesa aduce pasagerilor TAROM de la clasa economic tarife de 5 ori mai mici pentru transportul excedentului de bagaj de cala (a doua piesa de bagaj), respectiv un tarif fix de 50 EURO pentru o piesa de bagaj de cel mult 23 de kilograme, in timp ce sistemul anterior de taxare prevedea tarife de la 10 -12 EURO per kilogram.

Totodata, pasagerii TAROM care calatoresc inclasa Business pot transporta gratuit 3 piese standard de bagaj, iar pasagerii clasei Economic pot transporta gratuit o piesa standard.

Operatorul aerian precizeaza ca o piesa standard de bagaj are o greutate de cel mult 23 de kilograme, iar suma maxima admisa a dimensiunilor acesteia (inaltime + latime + lungime) este de 158 de centimetri.

Pe de alta parte, pasagerii inscrisi in programul de fidelizare Flying Blue, la care TAROM a aderat din data de 5 iunie 2010, care detin carduri Elite sau Elite Plus, vor putea transporta gratuit inca o piesa standard de bagaj de cala, suplimentar fata de cele mentionate anterior.

Numarul pieselor de bagaj transportate gratuit poate ajunge, astfel, la patru - in cazul pasagerilor care calatoresc la clasa Business, in timp ce pasagerilor Flying Blue, care zboara la clasa Economic, le este acceptat transportul gratuit a doua piese de bagaj.

TAROM mai precizeaza ca noul sistem nu aduce schimbari in politica de acceptare a bagajelor de cabina.

Astfel, fiecare pasager are dreptul sa transporte, gratuit, in cabina de pasageri: o piesa de bagaj de mana (cu o suma maxima a dimensiunilor de 115 centimetri si o greutate maxima de 10 kilograme) si un obiect personal (geanta, servieta sau laptop).

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#tarom bagaje tarife transport , #stiri Tarom