TAROM va adera la SkyTeam

Vineri, 10 Iunie 2005, ora 01:08
1148 citiri

Compania TAROM va incepe procesul de afiliere la alianta aeriana SkyTeam si ar putea fi pregatita pentru a deveni membru deplin al organizatiei anul viitor, se arata intr-un comunicat al KLM. Alte trei companii aeriene care au fost selectate pentru a incepe procedurile de afiliere, indeplinind deja o parte din standardele necesare in sectorul operational si de servicii, sunt Air Europa - Spania, Copa Airlines - Panama si Kenya Airways. Anterior afilierii, cei patru operatori vor semna, in aceasta vara, un acord de asociere cu SkyTeam, care le va permite accesul la reteaua aliantei. "Programul de Asociere este un nou instrument al strategiei de dezvoltare a SkyTeam, care va asigura prezenta aliantei in mai multe regiuni importante si accesul unui numar sporit de pasageri la retea", a declarat presedintele KLM, Leo van Wijk, citat de Mediafax.

In plus, companiile asociate vor avea acces si la alte programe ale Aliantei, cum ar fi cel de fidelitate, si vor putea incheia parteneriate de code-share cu operatorii membri. Ca parte a procesului de afiliere, fiecarei companii candidate i-a fost desemnat un "sponsor" din cadrul aliantei, cu rolul de a sprijini viitorul membru si sa sustina interesele operatorilor asociati in momentele de decizie. Sponsorul desemnat pentru TAROM este Alitalia, celelalte perechi fiind Air Europa-Air France, Copa Airlines - Continental Airlines si Kenya Airways - KLM. Cele patru companii asociate trebuie sa finalizeze, anul viitor, un audit, considerat primul pas important pentru a deveni oficial membru al aliantei.

TAROM are o flota de 16 aeronave si transporta anual circa 1,2 milioane de pasageri, spre 39 de destinatii din 24 de tari. SkyTeam este o alianta aeriana din care fac parte in prezent Aeromexico, Air France, Alitalia, Continental Airlines, CSA, Delta Air Lines, KLM Royal Dutch Airlines, Korean Air si Northwest Airlines. Companiile membre inregistreaza 343 de milioane de clienti in fiecare an si opereaza 15.000 de zboruri zilnice.

Gardianul