Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tarom si-a diminuat pierderile de 13 ori

Tarom si-a diminuat pierderile de 13 ori

Linia aeriana nationala a mers mai bine in primele sase luni ale anului datorita aderarii la Uniunea Europeana si a intaririi pozitiei pe piata interna.

Ameliorarea activitatii s-a datorat unei cresteri mai pronuntate a veniturilor comparativ cu cea a cheltuielilor de exploatare. "Veniturile din exploatare pe primul semestru prezinta o crestere de 10% fata semestrul I al anului 2006, cheltuielile de exploatare fiind cu 2% mai mari. Pierderea prezinta o scadere de 13 ori fata de aceeasi perioada a anului trecut", spune compania. Nivelul pierderilor inregistrate de compania nationala nu a fost dezvaluit de reprezentantii companiei. Informatia va fi disponibila la finele acestei luni, cind rezultatele, estimative deocamdata, vor fi facute publice.

Cresterea veniturilor si scaderea pierderilor inregistrate au rezultat in urma unei majorari a numarului de pasageri transportati si a cresterii incarcarii aeronavelor. Potrivit datelor oficiale, zborurile cu cel mai mare grad de incarcare au fost cele spre Tel Aviv, Dubai, Frankfurt, Madrid, Londra si Salonic, iar pe rutele interne, cele spre Cluj, Oradea, Timisoara si Iasi. Pe toate aceste rute, incarcarea aeronavelor s-a situat intre 70 si 80%, peste limita minima care asigura profitabilitatea unui zbor.

Continuarea in <a href=http://www.cotidianul.ro/index.php?id=12947&art=33608&cHash=8202bb5fea/ target=_blank>Cotidianul</a>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 969 ori