TAROM: Numarul de pasageri transportati va creste cu 21%

Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 15:26
1825 citiri
TAROM: Numarul de pasageri transportati va creste cu 21%

Compania TAROM estimeaza pentru anul acesta o crestere a numarului de pasageri transportati cu 21%, la 2,14 milioane, iar pentru primul trimestru se indica o majorare cu 31% fata de T1 2009, a anuntat miercuri compania aeriana, informeaza NewsIn.

Veniturile TAROM s-au majorat in T1 2010 fata de T1 2009, pe fondul unei cresteri a traficului aerian cu peste 31% fata de anul trecut, a precizat compania, fara sa specifice valoarea sau procentul de crestere.

In ceea ce priveste perioada 2010-2011, compania mentioneaza ca a elaborat un plan de masuri de crestere a veniturilor si de reducere a costurilor.

"In 2009 am reusit sa reducem costurile materiilor prime si materialelor cu 42% la nivel operational, totalul cheltuielilor cu 17% si sa scadem datoriile companiei cu 19%, achitandu-ne - in acelasi timp - obligatiile catre bugetul de stat, in spiritul principiilor de etica corporatista si transparenta ale companiei TAROM", a declarat directorul general al companiei, Ruxandra Brutaru.

Conform auditului, compania detine o lichiditate generala de 4.34, fata de un standard mediu al industriei de 1.2 - 1.8, si o securitate financiara de 4.19, mult peste media industriei de aproximativ 1.

Potrivit TAROM, compania aeriana nu are restante la bugetul de stat la 31 decembrie 2009, iar angajamentele pe termen lung ale companiei de natura creditelor externe au scazut in Euro cu 25% fata de 2008.

"Anul 2010 a debutat dificil din cauza situatiei economice instabile, a cresterii pretului petrolului fata de 2009, a fluctuatiei cursului de schimb, dar si conditiilor meteorologice din lunile ianuarie - februarie, urmate de norul de cenusa. Cu toate acestea, compania a reusit in ultimele luni sa recastige cota de piata, care in acest moment depaseste 20%, lucru reflectat prin cresterea numarului de pasageri si a veniturilor in trimestrul I, fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce multe dintre cheltuielile de exploatare continua sa scada, o exceptie importanta constituind-o costurile cu combustibilul", potrivit reprezentantilor companiei.

Printre principalele masuri care vizeaza cresterea veniturilor in 2010-2011 se numara majorarea volumului vanzarilor de bilete online pana la 20%, fata de 11% cat a inregistrat TAROM anul trecut, pe fondul cresterii volumului de trafic pe ansamblu.

De asemenea, principalele masuri care vizeaza reducerea cheltuielilor in 2010-2011 sunt: reducerea costurilor de distributie cu pana la 15%, prin eliminarea conexiunilor SITA fara randament si prin reorganizarea serviciilor prestate; renegocierea contractelor cu partenerii de business; reducerea costurilor administrative cu personalul prin scaderea costurilor cu deplasarile in interes de serviciu cu 50% si renegocierea contractelor cu centrele de training si cu hotelurile partenere pana la 20%; relocarea agentiilor externe TAROM in aeroporturi in vederea reducerii costurilor cu 15% si reducerea numarului agentiilor interne in functie de gradul de profitabilitate al acestora, in vederea reducerii costurilor cu 10%.

Cu o cifra de afaceri de 191,4 milioane euro in 2009, TAROM este transportatorul national al Romaniei care opereaza catre 54 de destinatii in sezonul de vara 2010, acoperind tari din Europa, Africa de Nord si Orientul Mijlociu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#pasageri tarom trafic aerian , #stiri Tarom