Tarom estimeaza ca va inchide anul financiar 2008 cu pierderi de 28 milioane de dolari

Joi, 12 Februarie 2009, ora 17:10
1860 citiri
Tarom estimeaza ca va inchide anul financiar 2008 cu pierderi de 28 milioane de dolari

Compania Tarom estimeaza, la inchiderea exercitiului financiar pe 2008, pierderi de circa 28 milioane de dolari, ca urmare a cresterii fara precedent a pretului la petrol si a crizei financiare, anunta operatorul de transport aerian intr-un comunicat remis astazi.

"Ca urmare a cresterii fara precedent a pretului la petrol in 2008 (147 dolari/baril in luna iulie) si ulterior a manifestarii crizei financiare mondiale, rezultatele financiare la nivelul industriei aviatice au fost influentate semnificativ, majoritatea companiilor aeriene anticipand inchiderea exercitiului financiar pe 2008 cu pierderi. In aceeasi situatie se va afla si compania Tarom, in acest moment estimandu-se o pierdere de circa 28 milioane dolari", sustin reprezentantii companiei in comunicat.


Tarom a tinut sa sublinieze ca in 2008 s-a cheltuit cu 50 de milioane de dolari mai mult decat in anul 2007 pentru achizitia de combustibil necesar efectuarii programului de operare.
Potrivit companiei, in anul 2008, Tarom a transportat aproape 1,98 milioane de pasageri, cu 5% mai mult decat in anul precedent, si a inregistrat venituri din exploatare in valoare de 404 milioane milioane de dolari, cu aproximativ 10% mai mult fata de 2007.


Totodata, reprezentantii Tarom spun ca anul trecut au realizat peste 15.000 de curse regulate, cu aproximativ 6,5% mai mult decat in 2007.
Reprezentantii operatorului de transport aerian a adaugat ca Tarom s-a clasat pe primul loc in lume in ceea ce priveste punctualitatea plecarilor si pe locul 10 la numarul de bagaje pierdute la mia de pasageri transportati.
Rezultatele finale ale Tarom vor fi facute publice dupa inchiderea exercitiului financiar 2008, intocmirea situatiilor financiare aferente si auditarea acestora, potrivit companiei. 

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#companie, # combustibil, # venituri , #stiri Tarom