Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tarom anunta ofertele pentru intermedierea vanzarii a 20% din actiuni

Tarom anunta ofertele pentru intermedierea vanzarii a 20% din actiuni


TAROM deschide marti ofertele depuse in licitatia pentru selectarea bancii de investitii /societatii de investitii financiare care sa ofere consultanta juridica pentru vanzarea a cel putin 20% din actiuni via oferta publica pe Bursa de Valori Bucuresti, astfel incat incheierea privatizarii sa se realizeze pana la sfarsitul anului 2011.
Ofertele vor fi deschide marti, ora 10.00, termenul limita pentru depunerea lor fiind 17 octombrie, ora 16.00.

Compania sau consortiul selectat va trebui sa pregateasca, promoveze si intermedieze oferta publica secundara de vanzare de actiuni detinute de Ministerul Transporturilor la TAROM.

Numarul de actiuni ce vor fi puse in vanzare prin oferta publica derulata pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti va reprezenta 20 de procente din capitalul social al companiei aeriene.

Au putut depune oferte intermediari individuali sau organizati in sindicate de intermediere, inregistrati la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Banca Mondiala va coordona selectia managerilor privati la TAROM.

In prima faza, compania va intra in proces de privatizare a unui portofoliu de 20% din actiuni, iar coordonarea selectiei consultantului pentru recrutarea managerilor privati va fi realizata de Banca Mondiala.

Calendarul exact privind selectia managementului privat in companiile din subordinea MTI va fi stabilit imediat dupa incheierea contractului cu Banca Mondiala.

In ceea ce priveste TAROM, Memorandumul convenit cu FMI prevede elaborarea planului de dezvoltare pentru perioada 2012-2016 si faptul ca un management privat trebuie desemnat pana la finele lunii ianuarie a anului viitor.

Pentru operatorul aerian, documentul convenit cu FMI mai prevede reducerea costurilor prin renegocierea contractelor, reduceri voluntare de personal si cresterea veniturilor prin tehnici alternative de vanzare, optimizarea politicilor de preturi, reducerea costurilor prin extinderea programului de economisire a consumului de carburanti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 931 ori