Tarom a semnat cu Sky Team acordul de preaderare

Miercuri, 07 Mai 2008, ora 14:09
1359 citiri
Tarom a semnat cu Sky Team acordul de preaderare

Tarom si Alianta Sky Team au semnat acordul de preaderare, urmand ca operatorul aerian sa devina membru al aliantei dupa ce timp de 18 luni va investi doua milioane de dolari."Costurile tin de indeplinirea cerintelor de armonizare a sistemelor de trafic, de rezervare, check-in, care sa aduca beneficii pasagerilor" , a declarat directorul general al Tarom, Gheorghe Birla.


Tarom va trebui sa plateasca o taxa de membru al Aliantei Sky Team de 200.000 de dolari pe an.


"Alianta Sky Team are in componenta 11 membrii, din care trei membrii asociati, printre care se numara acum si Tarom. Pasagerii Tarom vor fi pasageri ai Aliantei", a declarat in conferinta de presa presedintele Air France - KLM Group, Jean Cyril Spinetta.


Prin aderarea la Sky Team, TAROM va aduce 30 de destinatii noi, iar Sky Team ofera accesul la peste 800 de destinatii noi.


Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat ca prin aderarea la Alianta Sky Team, Tarom va semna contractul dupa  o perioada de 18 luni. Tarom va trebui sa isi imbunatateasca activitatea si serviciile oferite pasagerilor. Orban a subliniat ca se va imbunatati si politica tarifara, care va fi mai flexibila, un acces mai bun la programul de fidelizare a pasagerilor, prin care clientii vor beneficia de reduceri de costuri in functie de kilometrii parcursi.


Compania TAROM si-a manifestat intentia de aderare la una din aliantele globale inca din 2004-2005. Cele doua mari aliante, Sky Team si Star Aliance au fost prezente la Bucuresti, dorind o colaborare cu Tarom. Compania Air France a preluat rolul de sponsor, proiectul de aderare fiind in prezent in curs de desfasurare.


Sky Team detine 20% din traficul global, e pe locul intai in traficul transatlantic, cu o cota de piata de 31% si pe locul 2 in traficul global, cu o cota de piata de 20%.  Sky Team ofera 16.000 de zboruri zilnice cu 800 de destinatii in 160 de tari. Nivelul traficului este de 400 milioane pasageri pe an.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...