"Strategia" Tarom: locuri multe pentru pasageri putini

Luni, 11 Mai 2009, ora 10:24
1923 citiri

Compania aeriana nationala Tarom s-a distins in primele trei luni ale anului curent printr-o strategie originala de combatere a crizei, diferita de restul companiilor aeriene europene.

Astfel, potrivit datelor furnizate de Asociatia Europeana a Liniilor Aeriene (AEA), in perioada ianuarie-martie, Tarom a fost una dintre putinele linii aeriene care au preferat sa isi majoreze capacitatea de zbor, restul liniilor aeriene diminuand-o,relateaza Cotidianul.

Air France si-a micsorat capacitatea cu 3,5%, in conditiile unei caderi a cererii cu aproximativ 6%, iar Malev si-a diminuat-o cu 20%, aferent unei micsorari a cererii cu 28%.

Desi a inregistrat o diminuare a traficului de 20%, compania aeriana nationala si-a majorat capacitatea de transport cu peste 2%.

De-abia in martie, aceasta capacitate a scazut cu 6,5%.

Singurele linii aeriene care si-au majorat capacitatea in primele trei luni au fost Swiss International Airlines (crestere de capacitate de 3,4% cu o diminuare a cererii de 1,5%), Croatia Airlines, cu o majorare a capacitatii de 10,3 % si o diminuare de 4,8% a cererii, Ucraine International Airlines si Turkish Airlines, ultima inregistrand totusi o crestere a cererii de servicii de transport aerian.

Restul liniilor au preferat diminuarea capacitatilor lor, astfel incat gradul de ocupare a acestora sa fie mentinut.

Aceasta politica a determinat ca gradul de ocupare a aeronavelor Tarom sa fie cel mai scazut dintre toate liniile aeriene europene, respectiv 46,1% comparativ cu media europeana de 71%.

Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate
Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate
Google Maps introduce o nouă funcționalitate menită să încurajeze utilizatorii să opteze pentru alternative mai ecologice la călătoriile cu automobilul, cum ar fi transportul în comun sau...
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
#pasageri, #tarom, #companie aeriana, #trafic, #transport , #stiri Tarom