Revelion in Romania la preturi occidentale si invers

Luni, 09 Octombrie 2006, ora 05:07
1235 citiri

Cu toate ca este abia octombrie, ofertele agentiilor de turism pentru Revelionul 2007 sunt aproape epuizate. Numarul tot mai mare de agentii si cererea pe masura au dus, evident, la o competitie acerba si la oferte care mai de care mai tentante pentru petrecerea noptii dintre ani. Din pacate, insa, ofertele agentiilor vand orice alta destinatie, mai putin Romania.

Pentru ca oferta turistica locala nu este suficient promovata, tarifele si serviciile nu corespund conditiilor oferite, raportul calitate-pret este de cele mai multe ori sfidator, iar bazele turistice sunt departe de a fi administrate corespunzator, orice roman va porni din start de la ideea ca Revelionul trebuie petrecut in strainatate. Alegere care ii va multumi si portofelul.

Revelionul in strainatate, din ce in ce mai vizat de turisti

Dintr-un total de 113.500 de romani care au ales anul trecut sa isi petreaca Revelionul in statiuni si hoteluri, peste 13.500, adica aproximativ 12% din total, au preferat sa treaca in noul an in strainatate, potrivit Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

Atat turismul intern, cat si cel extern au inregistrat cresteri ale numarului de turisti, dar in ritmuri total diferite. Daca locatiile din Romania au atras cu peste 13% mai multi turisti decat Revelionul 2005, numarul celor care au ales sa iasa din tara in aceeasi perioada a crescut cu peste 35%.

Cei care au ales Romania au cheltuit in total peste 24 milioane de euro, in medie 240 euro/ persoana/ sejur, in timp ce destinatiile din afara granitelor au atras costuri de aproximativ sase milioane de euro, aproximativ 444 de euro/persoana/sejur.

Daca la prima vedere balanta inclina inspre destinatiile interne, puse in practica, lucrurile lasa loc de dubii. Cu toate ca turismul rural a atras un tarif mediu de 575 lei- 1.150 lei, pretul pentru un pachet de 4 nopti in statiunile de munte a reusit cu usurinta sa depaseasca pragul de 30 milioane lei.

In strainatate, cele mai cautate destinatii au fost Grecia (2.000 de turisti romani), Turcia (1.000 de turisti), Egipt (1.200 de turisti), Austria (1.000 de turisti), Franta (1.000 de turisti), Malta (600 de turisti), iar preturile medii au fost de 700 de euro in Egipt, 550 de euro in Turcia si de 200 de euro in Grecia, aceasta din urma fiind vizata de cei mai multi turisti romani.

Revelion in Valea Regilor la pret de Valea Prahovei

Pentru noaptea dintre 2006- 2007 ofertele din Valea Prahovei concureaza, din punct de vedere al tarifelor practicate, cu cele din Valea Regilor. Daca Poiana Brasov ofera 5 nopti de cazare la peste 30 de milioane de persoana /pachet, pentru doua milioane si doua zile in plus, Cairo te ademeneste mult mai tentant. Luxul si rasfatul oferite de Orient, culorile si aromele Egiptului si pretul, parca incredibil comparat cu oferta locala, nu lasa loc de gandit. Oferta brasoveana promite pentru 30 de milioane lei o priveliste magnifica asupra peisajului inconjurator intr-un hotel de patru stele cu bar de zi, restaurant, piscina de dimensiuni semiolimpice, sauna, solar si masaj. Serviciile includ 5 nopti de cazare cu mic dejun si cine cu specific international (francez, italienesc, spaniol) si un Dineu de Gala pentru noaptea de Revelion. Taxele de salvamont si de statiune, intrarea la piscina si sauna sunt si ele incluse in costul pachetului.

Aflat la baza Piramidelor Giza si Sphinx, hotelul Sofitel Le Sphinx este localizat intr-un parc, la 35 km de aeroportul international Cairo. Pachetul de 32 de milioane de lei ofera sapte nopti de cazare in camere de lux intr-un hotel de cinci stele dotat cu terenuri de tenis, calarie, golf, cazino, sala de gimnastica gratuita cu baie de aburi, sauna ori jacuzzi.

Tariful pachetului asigura transportul cu avionul, transferul de la aeroportul Cairo la hotel si asistenta turistica, cazare in camera dubla si masa pe sistem demipensiune si, bineinteles, masa festiva din noaptea de Revelion.

Pachetul incepe pe 26 decembrie, iar returul se va face in 3 ianuarie cu o aeronava Tarom Bucuresti-Cairo.

Singurele taxe ce trebuie achitate si nu se regasesc in pachet sunt asigurarea, care nu depaseste 10 dolari, si taxa de viza, de 17 dolari.

Diana Drinceanu

Curierul National

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...