Profitul redus plaseaza Tarom in randul ofertelor care nu atrag investitori

Sambata, 23 Septembrie 2006, ora 15:22
927 citiri

Profitul inregistrat de Tarom se situeaza la un nivel care acum nu plaseaza compania in pozitia de "partener interesant" de preluat, a declarat, vineri, agentiei MEDIAFAX, directorul general al operatorului de transport aerian, Gabriel Dumitrescu.El a adaugat ca privatizarea poate incepe numai dupa efectuarea, de catre o firma independenta, a unui audit prin care sa fie evaluate performantele economice ale companiei.

Tarom a realizat, anul trecut, o cifra de afaceri de 250 de milioane de dolari si un profit de trei milioane de dolari.

Dumitrescu a mentionat ca nu a fost luata inca o decizie privind initierea procesului de privatizare.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, joi, ca privatizarea companiei nu este o "prioritate imediata" pentru institutia pe care o conduce.

"In momentul de fata nu avem nici un gand referitor la privatizarea Tarom", a afirmat Berceanu.

El a aratat ca autoritatile ungare au esuat in incercarea de a privatiza Malev, companie scoasa in mai multe randuri la licitatie, iar guvernul de la Sofia regreta ca a vandut Balkan Air.

In luna martie, fostul ministru al Transporturilor, Gheorghe Dobre, aprecia ca Tarom ar trebui privatizata, dar nu inainte de a fi restructurata.

O prima incercare de privatizare a avut loc in anul 2000, insa au lipsit ofertantii.

Guvernul a propus, printr-un proiect de lege aprobat miercuri, ca investitorii straini sa nu mai fie limitati la o participatie de cel mult 49% din actiunile Tarom, iar statul nu va mai trebui sa detina minim 33,4% din titluri.

Mediafax