Profit de 2 milioane de dolari pentru TAROM in 2006

Joi, 12 Octombrie 2006, ora 16:24
1050 citiri

Compania TAROM a anuntat ca va inregistra un profit net de circa un milion de dolari pentru primele sase luni ale anului, estimand un profit de doua milioane de dolari pentru intreg anul.TAROM estimeaza o cifra de afaceri de 280 milioane de dolari pentru 2006, compania transportand in total circa 600.000 de pasageri pe primul semestru, insa asteapta o crestere cu 50 la suta a pasagerilor pentru ultimele trei luni ale anului pe cursele interne, dupa ce tarifele se vor reduce cu 15 la suta de la 15 octombrie.

TAROM si-a propus ca rata anuala de crestere a numarului de pasageri sa fie de circa 9 - 10 la suta. De asemenea, TAROM isi propune sa obtina un profit operational de 12 milioane de dolari in 2006.

Alaturi de reducerea tarifelor, compania are un plan ambitios de reluare a curselor spre unele destinatii externe. Operatorul ar putea lansa, incepand cu 1 ianuarie 2007, curse catre noi destinatii, fiind vizate Lisabona, Amsterdam si cel mai probabil Valencia, a declarat, pentru Rompres, directorul general al companiei, Gabriel Dumitrescu.

Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, recent, ca este posibil ca TAROM sa reia si cursele in afara Europei, spre foste destinatii acoperite precum New York (SUA), Beijing (China) si Bangkok (Thailanda), deoarece si alte companii de peste ocean vor sa organizeze curse in Romania.

TAROM intentioneaza sa zboare si spre Copenhaga sau Zurich, dar o decizie va fi luata atunci cand compania va primi cele doua avioane Airbus 318, pe care le va achizitiona, alte doua fiind asteptate sa soseasca in 2007. Costul unui astfel de avion se ridica la 45 - 50 milioane euro, in functie si de dotarile suplimentare pe care o companie le doreste.

Rompres