Privatizarea companiilor cu pierderi: cand, cum si de ce?

Marti, 29 Martie 2011, ora 23:58
1723 citiri
Privatizarea companiilor cu pierderi: cand, cum si de ce?

Pe fondul noului acord al Romaniei cu Fondul Monetar International, ce va pune accent si pe restructurarea companiilor de stat, Guvernul simte presiuni si mai mari pentru a realiza planurile de vanzare a unor pachete minoritare sau pentru privatizarea acestor societati.

Oficialii FMI deja au dat un ultimatum Guvernului in privinta companiilor de stat cu mari datorii: fie inchideti, fie vindeti.

Pe lista societatilor care vor fi monitorizate au fost incluse si Tarom, Oltchim, Posta Romana, Electrica Transilvania Nord si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia.

De altfel, in scrisoarea de intentie catre FMI, autoritatile s-au angajat sa lichideze activele neviabile ale Companiei Nationale a Huilei Petrosani, cel mai mare datornic la stat, precum si ale Termoelectrica.

In plus, CFR va fi obligata sa inchida 20 la suta din reteaua sa, daca nu va reusi sa gaseasca un investitor, in timp ce, pentru CFR Calatori, se estimeaza o majorare a tarifelor.

In 2011, Guvernul trebuie sa scoata la vanzare un pachet minoritar de actiuni al CFR Marfa si sa caute un investitor strategic si pentru Tarom.

Citeste continuarea pe ziare.com

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#companii de stat, #datorii, #companii cu datorii, #privatizarea companiilor de stat, #tarom, #oltchim, #cfr marfa , #stiri Tarom