Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrul transporturilor: Situatia de la Tarom trebuie rezolvata de Consiliul de Administratie

Ministrul transporturilor: Situatia de la Tarom trebuie rezolvata de Consiliul de Administratie


Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, considera ca situatia de la Tarom trebuie administrata de Consiliul de Administratie numit in urma cu zece zile, dupa ce directorul general executiv desemnat, Heinrich Vystoupil, a renuntat la post.

"Nu mai este problema mea. In momentul in care am numit Consiliul de Administratie, Consiliul trebuie sa semneze contractele de mandat. Daca unul din Consiliul de Administratie refuza sa semneze contractul de mandat si nu reuseste sa si-l negociere corespunzator nu mai este treaba mea, este treaba Consiliului de Administratie", a declarat Silaghi, pentru AGERPRES.

Silaghi a confirmat faptul ca pretentiile financiare ale austriacului desemnat director executiv erau foarte mari.

Heinrich Vystoupil, austriacul desemnat in urma cu o saptamana sa preia functia de director general executiv al companiei TAROM, ar fi renuntat la post, pretentiile salariale ale acestuia fiind considerate exagerate de membrii Consiliului de Administratie al companiei, au declarat vineri reprezentanti ai Ministerului Transporturilor.

Conform acestora, membrii noului CA au anuntat ca nu pot satisface pretentiile salariale si organizationale ale noului CEO in cursul discutiilor pentru semnarea contractului de mandat al acestuia, iar Vystoupil a preferat sa renunte la post.

Potrivit procedurii, compania care a recrutat membrii CA, intre care si Heinrich Vystoupil, va trebui ca din lista scurta a celor selectati pentru a face parte din conducerea companiei sa aleaga o noua persoana care sa fie numita in locul directorului demisionar.

Dupa o noua nominalizare, urmeaza o noua Adunare Generala a Actionarilor care sa valideze noul membru al Consiliului de Administratie, iar Consiliul va trebui ulterior sa aleaga un nou director executiv dintre membrii sai.

Heinrich Vystoupil, fost manager pentru Romania al Austrian Airlines, a fost ales director general executiv al companiei TAROM in data de 17 octombrie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1390 ori