Guvernul va stabili strategia de privatizare a Tarom

Miercuri, 20 Septembrie 2006, ora 14:51
977 citiri

Guvernul va stabili strategia de privatizare a Companiei Nationale de Transporturi Aeriene Romane - Tarom precum si modul de tranzactionare a actiunilor acestei companii, atunci cand va fi cazul, stabileste un proiect de Lege pentru modificarea OG nr. 45/1997 privind infiintarea Tarom, aprobat de Executiv.

Modificarea structurii actionariatului se va face cu respectarea cerintelor legale referitoare la licentierea transportatorilor aerieni.

Actul normativ mai prevede ca participarea persoanelor fizice, salariati ai Tarom, indiferent de nationalitate, la capitalul social, trebuie sa fie in procent de 5% din totalul drepturilor de vot in adunarea generala a actionarilor.

Guvernul a propus modificarea OG nr. 45/1997 pentru a elimina discriminarile pe criteriul nationalitatii intre cetatenii comunitari si cei romani.

De asemenea, pentru a elimina toate barierele la libera circulatie a capitalurilor care contravin dreptului comunitar, dar si pentru a asigura ca orice modificare a capitalului social al companiei Tarom nu va avea ca efect incalcarea legislatiei referitoare la licentierea transportatorilor aerieni - de la data aderarii se propune reformularea corespunzatoare a art. 3 din Ordonanta Guvernului nr. 45/1997.

Amos News