Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul nu mai privatizeaza Tarom

Guvernul nu mai privatizeaza Tarom

Guvernul a mentinut in scrisoarea de intentie la noul acord cu FMI obiectivul de a privatiza Oltchim, complexele energetice Turceni, Rovinari si Craiova, insa la Tarom, initial propusa spre privatizare, va vinde doar un pachet minoritar, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

In scrisoarea de intentie catre FMI de la evaluarea precedenta, Guvernul isi asumase ca, pana la finele lunii aprilie, va finaliza analiza in vederea identificarii unui investitor strategic la Tarom.

Potrivit surselor, autoritatile romane si reprezentantii FMI au decis ca operatorul de transport aerian nu va fi vandut, insa nu au ajuns la un acord in ceea ce priveste dimensiunea pachetului minoritar care va fi cedat.


De asemenea, Guvernul va continua programele de vanzare a pachetelor minoritare la Petrom (10%), Transelectrica (15%), Transgaz (15%) si Romgaz (15%).


La Compania Nationala a Huilei, cel mai mare datornic la buget, si Termoelectrica, autoritatile trebuie sa separe activitatile viabile de cele neviabile, anterior oricarei decizii de privatizare sau inchidere.


La celelalte companii va continua procesul de eficientizare, iar mecanismele de reducerea a arieratelor, fie prin compensare, fie prin stergere directa, vor necesita consultari prealabile cu Comisia Europeana pentru a se stabili daca reprezinta o forma de ajutor de stat.


Procesul de restructurare la companiile de stat va trebui sa conduca, in final, atat la scaderea arieratelor, cat si a pierderilor.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 996 ori
Citeste mai multe despreguvern privatizare tarom vanzare tarom