Guvernul nu mai privatizeaza Tarom

Duminica, 08 Mai 2011, ora 16:41
1401 citiri
Guvernul nu mai privatizeaza Tarom

Guvernul a mentinut in scrisoarea de intentie la noul acord cu FMI obiectivul de a privatiza Oltchim, complexele energetice Turceni, Rovinari si Craiova, insa la Tarom, initial propusa spre privatizare, va vinde doar un pachet minoritar, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

In scrisoarea de intentie catre FMI de la evaluarea precedenta, Guvernul isi asumase ca, pana la finele lunii aprilie, va finaliza analiza in vederea identificarii unui investitor strategic la Tarom.

Potrivit surselor, autoritatile romane si reprezentantii FMI au decis ca operatorul de transport aerian nu va fi vandut, insa nu au ajuns la un acord in ceea ce priveste dimensiunea pachetului minoritar care va fi cedat.

De asemenea, Guvernul va continua programele de vanzare a pachetelor minoritare la Petrom (10%), Transelectrica (15%), Transgaz (15%) si Romgaz (15%).

La Compania Nationala a Huilei, cel mai mare datornic la buget, si Termoelectrica, autoritatile trebuie sa separe activitatile viabile de cele neviabile, anterior oricarei decizii de privatizare sau inchidere.

La celelalte companii va continua procesul de eficientizare, iar mecanismele de reducerea a arieratelor, fie prin compensare, fie prin stergere directa, vor necesita consultari prealabile cu Comisia Europeana pentru a se stabili daca reprezinta o forma de ajutor de stat.

Procesul de restructurare la companiile de stat va trebui sa conduca, in final, atat la scaderea arieratelor, cat si a pierderilor.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#guvern, #privatizare tarom, #vanzare tarom , #stiri Tarom