Delta zboara fara escala in SUA in locul Tarom

Vineri, 13 Octombrie 2006, ora 04:14
1345 citiri

Compania Delta Airlines, lider mondial de transport aerian, a reintrat pe piata romaneasca, dupa opt ani de absenta, cu o cursa fara escala pe ruta Bucuresti - New York. Compania preia astfel una dintre cele mai folosite destinatii din ultima perioada si o cursa "eliberata" in 2003 de compania nationala de transport aerian Tarom."Primul zbor al companiei Delta catre New York va avea loc in 6 iunie 2007 si va fi operat cu aparate Boeing 767 - 300 ER intr-un zbor fara escala de zece ore si jumatate", a anuntat vicepresedintele companiei Delta pentru Europa Centrala si Orientul Mijlociu, Frank Jahangir.

Aparatele Boeing 767 - 300 ER au o capacitate de 214 locuri, din care 35 de locuri la clasa Business Elite, pentru care clientii pot opta daca doresc sa beneficieze la bord de fotolii din piele, locuri de dormit si un sistem de catering cu meniuri de lux. Timpul de zbor catre alte destinatii este redus cu peste patru ore, Delta oferind conexiuni din New York spre ale 24 de orase din Statele Unite si Canada.

Exista cerere

Conducerea companiei mizeaza pe un aflux important de pasageri, bazandu-se pe dezvoltarea economica a Romaniei si pe interesul oamenilor de afaceri pentru aceasta destinatie. "Nu numai ca aceasta cursa va fi singura dintre Bucuresti - Henri Coanda si New York - JFK, dar va oferi si multe optiuni de calatorie noi si importante pentru oamenii de afaceri si turistii romani. Noua ruta va deschide un coridor de comert intre una dintre cele mai dinamice economii europene si cea mai mare economie a lumii", a subliniat Jahangir.

Cursa Delta Air Lines intervine in urma unei cereri foarte mari de zboruri intre Romania, Statele Unite si Canada. Printre motivele acestei cereri se afla cei cateva mii de studenti care pleaca in fiecare an din tara catre SUA pentru a lucra si posibilitatile financiare tot mai mari ale romanilor stabiliti in diferite orase americane, care pot suporta cheltuielile de transport ale rudelor.

Compania Tarom a renuntat la cursa Bucuresti - New York in 2003, in urma unor pierderi financiare care s-au ridicat la vremea respectiva la 10-15 milioane de euro. Compania nu a stabilit inca daca va relua aceasta cursa, dar ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat recent ca este posibil ca Tarom sa reia si cursele in afara Europei, spre destinatii precum New York, Beijing si Bangkok, deoarece si alte companii de peste Ocean vor sa organizeze curse in Romania.

Compania Tarom a anuntat ca va inregistra un profit net de circa un milion de dolari pentru primele sase luni ale anului si doua milioane de dolari pentru intregul an. De asemenea, reprezentantii Tarom estimeaza o cifra de afaceri de 280 milioane de dolari pentru anul in curs. In primul semestru Tarom a transportat in total circa 600.000 de pasageri, insa asteapta o crestere cu 50 la suta a numarului acestora pentru ultimele trei luni ale anului pe cursele interne, de la 15 octombrie, cand tarifele se vor reduce cu 15 la suta.

Tarom si-a propus sa transporte, conform planului de afaceri, 1,45 milioane de pasageri in 2006, 1,57 milioane de pasageri in 2007 si aproximativ 1,8 milioane de pasageri in 2008, cu o rata de crestere anuala de circa 9 - 10 la suta. De asemenea, compania si-a propus sa obtina un profit operational de 12 milioane de dolari in 2006, 11 milioane dolari in 2007 si noua milioane de dolari in 2008.

Alaturi de reducerea tarifelor, compania are un plan ambitios de reluare a curselor spre unele destinatii externe. Operatorul ar putea lansa, incepand cu 1 ianuarie 2007, curse catre noi destinatii, fiind vizate Lisabona, Amsterdam si, cel mai probabil, Valencia.

Delta - crestere a capacitatii de zbor cu 25%

Cursa Delta dintre New York si Bucuresti face parte din cea mai mare expansiune internationala din istoria companiei, care presupune cresterea capacitatii de transport international cu 25%. Dezvoltarea companiei include introducerea a nu mai putin de 50 de noi destinatii si curse directe, printre care se numara cea din Atlanta (Statele Unite) catre Dusseldorf, Copenhaga, Tel Aviv si Edinburg, si New York catre Budapesta si Kiev. Prima cursa Romania - SUA este una dintre cele sase noi rute transatlantice si transpacifice programate de companie pentru vara lui 2007.

Alte noi rute directe cu Statele Unite vor pleca de la Praga, Viena, Seul, Pisa si Dubai. Delta Air Lines a avut anul trecut venituri de 16 miliarde de dolari, are 47.000 de angajati si 475 avioane de linie. In primul trimestru al acestui an, venitul net al companiei s-a ridicat la 175 miliarde de dolari.

Mariana Belu

Curierul National

directNews.ro - Topul blogurilor

Recomandari 13 Octombrie 2006

1. Jobsessive: Ingineria nu va mai fi asa cum o stiam

Dimineata am primit de la Zdeto un filmulet pe Youtube. Nu zic ca am ramas mut, ... nu mai zic ca visam asa ceva cand eram in facultate (fiind prin formatie inginer de aeronave, speram ca la un moment dat lucrurile sa iasa din tipare, mai ales ca ingineria aeronautica este perceputa ca un domeniu de avantgarda, cel putin vizionar) ... si iaca se intampla. Si unde altundeva decat la MIT? Normal, nu?

2. BlogInvest: Turcii de la Sabanci preiau lantul de magazine Cosmo

Grupul Sabanci, cu afaceri de 8 miliarde de euro, intentioneaza sa preia 51% din compania care detine Cosmo, pentru mai putin de 5 mil. euro. Sabanci Holding, unul dintre cele mai mari conglomerate industriale din Turcia, se pregateste sa preia lantul de retail de electronice si electrocasnice Cosmo, afirma surse din piata. Sabanci Holding, cu afaceri de peste 10 mld. $ (8 mld. euro), intentioneaza sa cumpere un pachet de 51% din actiunile companiei Primex din Targu Secuiesc (judetul Covasna)

3. PRORO: "Cum sa dai in bara o campanie publicitara".

Apreciez initiativa celor de la Imagoo de a publica un articol despre "Cum sa dai in bara o campanie publicitara". E perfect potrvita pentru a fi citita de un client "atotstiutor". Deci, MARITE CLIENT, daca vrei sa dai in bara o campanie publictara ai urmatoarele optiuni...

4. Cristian Manafu: "Masa divortului"-Una buna la casa omului si nu numai

Desi pare o idee proasta la inceput, intr-un anumit moment "poate face sens". "Masa divortului" este o gaselnita a unui designer englez, cunoscut pentru trasnaile sale (vezi portofoliul din site). Este vorba de o simpla masa, doar ca are 8 picioare si se poate imparti in 2 mese mai mici. Practic in momentul in care faci partajul "pe hartie" acasa, pui tot ce ai de impartit pe aceasta masa, dupa care fiecare isi ia masuta lui si odata cu ea ce i se cuvine.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...