Cum evita pilotii Tarom reducerile bugetare

Vineri, 11 Decembrie 2009, ora 13:21
2009 citiri
Cum evita pilotii Tarom reducerile bugetare

Pilotii care cumuleaza pensia cu salariul au gasit o solutie pentru a nu pierde niciun leu desi sunt obligati sa renunte ori la pensie ori la salariu. Au plecat in concediu medical pe banii statului si, potrivit legii, nu pot fi concediati.

In urma cu doua zile, pensionarii care sunt angajati la Autoritate ar fi trebuit sa aleaga intre salariu si pensie, daca aceasta din urma depaseste 1.693 de lei. Acum, majoritatea personalului navigant care se afla in aceasta situatie, este brusc in concediu medical. Conform legii, salariatii aflati in concediu medical nu pot fi concediati, relateaza Gardianul.

Pilotii pot cumula pensia cu salariul inca sase luni de acum incolo, in functie de durata concediului medical.

In loc de pensie sau salariu, mai bine pensie+salariu+concediu

10 zile de concediu medical sunt suportate de Autoritate si restul zilelor sunt achitate din bugetul asigurarilor sociale.

In compania TAROM este afectata de interzicerea cumularii pensiei cu salariul, dintre cei 239 de piloti, 49 opteaza pentru pensie. Desi astfel Tarom mai salveaza ceva bani, pilotii cu experienta trebuie inlocuiti.

"TAROM a inceput un program de pregatire profesionala, pentru ca cei care pleaca erau piloti cu experienta mare. ", au declarat pentru Gardianul, surse avizate din Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

#piloti, #pensie, #salariu, #Tarom , #stiri Tarom