Citybreak in capitalele europene, pentru cei aflati in criza de timp

Vineri, 01 Octombrie 2010, ora 16:50
2670 citiri
Citybreak in capitalele europene, pentru cei aflati in criza de timp

Vara s-a terminat si perioada concediilor a trecut, dar asta nu inseamna ca trebuie sa va lasati coplesiti de munca si de vremea deprimanta de afara. Sejururile “city break”,  de maxim patru nopti sunt din ce in ce mai cautate, mai ales ca pot fi planificate in jurul unui weekend, iar agentiile vin in intampinarea turistilor amatori cu propuneri interesante si accesibile ca pret, valabile pentru marile capitale europene.

Daca v-ar placea sa faceti o escapada in Italia, puteti alege intre Milano, Venetia sau Roma.

Un sejur la Milano costa cel putin 43 euro/ persoana, pentru trei nopti de cazare la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, dar fara transport. Ofertele care au si transportul prevazut in pret incep de la 149 euro/persoana, tot pentru trei nopti de cazare, la hoteluri clasificate la acelasi nivel de confort si cu micul dejun inclus.

Un City Break de trei nopti in Venetia variaza intre 59 euro/persoana , fara transport, si 160 euro/persoana, cu biletul de avion inclus in pret, potrivit datelor infoturism.ro.

In cazul in care sunteti mai tentant sa vizitati capitala Italiei, atunci trebuie sa stiti ca pachetele de trei nopti costa intre 60 euro/persoana si 250 euro/persoana.

Pana pe 1 noiembrie puteti vizita Viena, la preturi incepand cu 58 euro/persoana, pentru un sejur de doua nopti, cu mic dejun. In pret nu este inclus si transportul, care poate fi oferit de agentie la cererea clientului.

Costul pentru un sejur in capitala Austriei care sa aiba si transportul inclus incepe de la 207 euro/persoana, pentru trei nopti de cazare.

Pe de alta parte, daca doriti sa vizitati o capitala mai apropata de Romania, din punct de vedere al distantei, puteti consulta ofertele valabile pentru Budapesta, Praga, Istanbul sau Kiev.

Cel mai ieftin "City Break" de trei nopti in Budapesta incepe de la 32 euro/persoana, la un hotel de trei stele, dar fara transport, si poate depasi 300 euro, pentru ofertele valabile la hotelurile de cinci stele care au inclus si biletul de avion dus-intors.

Sejurul de minim 32 de euro/persoana este oferit de agentia Valtour, in timp ce pachetele mai scumpe sunt puse la dispozitia turistilor de catre Gibraltar Travel si Olimpia Turism.

In perioada 9 septembrie – 4 noiembrie, un sejur de trei nopti in capitala Cehiei costa 56 euro/persoana, in timp ce in perioada 4 noiembrie – 28 decembrie, acelasi sejur valoreaza 39 euro/persoana, prin agentia Emerald Travel, care ofera cazare la o pensiune de doua stele, dar nu si transportul.

Pachetele de trei nopti oferite de agentiile "Universal Travel Advisors", "Stefan Tours", "Rom Travel" si "Apyas Intl." care presupun cazare la hoteluri de cinci stele cu mic dejun si biletul de avion, pentru Praga, incep de la 395 euro/persoana.

Pretul sejururilor de tip "City Break" care au si transportul inclus pentru Istanbul porneste de la 209 euro/persoana, pentru trei nopti de cazare cu mic dejun inclus la hoteluri de trei stele, si poate depasi 665 euro/persoana, pentru unitati clasificate la cinci stele, cu mic dejun si cu zbor asigurat de companiile Tarom sau Turkish Airlines.

Kievul, o destinatie de multe ori neglijata de turistii romani, poate fi descoperita intr-un city-break de organizat in perioada 20 octombrie-23 octombrie sau 3 noiembrie-6 noiembrie, pentru 114 euro/persoana.

In pret sunt incluse cele trei nopti de cazare cu mic dejun dar nu si biletul de avion. Tariful informativ pentru acesta, pe ruta Bucuresti-Kiev-Bucuresti, este de la 130 euro, prin compania aeriana Aerosvit, conform datelor infoturism.ro.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#citybreak, #capitala, #europeana, #istanbul, #roma, #viena, #budapesta, #praga, #oferte, #sejur, #turisti , #stiri Tarom