BVB sprijina demersurile de privatizare a Tarom

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 17:56
1585 citiri
BVB sprijina demersurile de privatizare a Tarom

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) saluta demersurile Guvernului de privatizare a companiei Tarom SA, se arata intr-un comunicat al BVB. 

"Ca urmare a Strategiei de Privatizare a Societatii, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a publicat in 27 septembrie a.c. anuntul de participare la licitatia pentru selectia Intermediarului care va pregati, promova si intermedia oferta publica secundara de vanzare de actiuni detinute de Minister la Tarom SA, relateaza NewsIn.

Oferta prevede vanzarea unui pachet de actiuni reprezentand 20% din capitalul social al Societatii, potrivit angajamentelor asumate cu institutiile financiare internationale", se mai arata in comunicat.

BVB isi exprima intreaga disponibilitate de sprijin al Guvernului si Ministerului Transporturilor si Infrastructurii pentru implementarea Strategiei de Privatizare a Tarom, considerand oportun programul Guvernului pentru dezvoltarea pietei de capital, ca parghie importanta a dezvoltarii economiei nationale, declara reprezentantii BVB.

Strategia de privatizare a Tarom S.A. prin vinderea unui pachet de actiuni echivalent cu 20% din capitalul social al societatii a fost aprobata la sfarsitul lunii august de catre Executiv, prin hotarare de Guvern, in conformitate cu acordul cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana.

"Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a fost mandatat sa intreprinda masurile necesare pentru implementarea Strategiei de Privatizare a Societatii si vanzarea pachetului de actiuni prin metoda ofertei publice secundare initiale (IPO) la Bursa de Valori Bucuresti", anunta biroul de presa al Guvernului.

In 2010, pierderile Tarom s-au ridicat la circa 332 milioane lei, dupa ce, in 2009, compania a inregistrat un rezultat negativ de circa 234 milioane lei, iar in 2008 de 6,3 milioane lei. 

#bvb tarom, # privatizare tarom, # bvb sprijina privatizarea tarom , #stiri Tarom