Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Astra Uniqa va asigura flota de aeronave a Tarom

Astra Uniqa va asigura flota de aeronave a Tarom

Compania de asigurari Astra Uniqa a castigat licitatia pentru asigurarea flotei Tarom si va furniza polite de asigurare pentru aeronavele civile si piesele de schimb ale Tarom, precum si servicii de asigurare de raspundere fata de pasageri, bagaje, marfa si terti, a anuntat, luni, compania.

Contractul va fi incheiat pentru un an, incepand cu 1 mai. "Astra Uniqa a negociat si a obtinut pentru flota Tarom o reducere de prima considerabila fata de anul precedent, asa incat costurile asigurarii sa fie minime, in conditiile acoperirii totale prin reasigurare", se spune intr-un comunicat al Astra Uniqa.

Reasiguratorul contului va fi Global Aerospace Underwrinting Managers (GAUM), o asociere de reasiguratori, care este alcatuita din National Indemnity/ Berkshire Hathaway, Munich Re/Great Lakes, Tokio Marine, Mitsui Sumitomo. Riscurile au fost plasate prin brokerul de reasigurare Willis, cel mai mare broker de aviatie la nivel mondial.

La licitatia pentru asigurarea aeronavelor Tarom au mai participat Omiasig, Allianz Tiriac si BCR Asigurari.

Astra Uniqa a subscris, anul trecut, in sectorul de aviatie, prime de 6,78 milioane lei, cu 115,9% mai mari fata de 2005.

Societatea de asigurari Astra Uniqa a inregistrat, dupa primele noua luni din 2006, un profit net de 1,03 milioane lei (circa 293.000 euro), de cinci ori mai mare, in lei, decat cel din perioada similara a anului trecut. In intervalul ianuarie-septembrie 2005, compania a inregistrat un profit net de 206.797 lei (58.252 euro). Pentru primele noua luni ale anului 2006, Astra Uniqa a afisat venituri totale in valoare de 262,34 milioane lei (74,31 milioane euro), fata de 149,87 milioane lei (42,21 milioane euro), cat inregistrase in perioada similara a anului trecut.

In acest moment, actionarii principali ai Astra Asigurari sunt Nova Trade Group, cu 72% din actiuni, si Uniqa, cu 27% din actiuni. Astra Asigurari s-a constituit in anul 1991, ca rezultat al divizarii Administratiei Asigurarilor de Stat (ADAS), si a preluat activul si pasivul aferente companiilor cu capital mixt, strain si roman si toate operatiunile de asigurare - reasigurare dintre ADAS si companiile straine.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 898 ori