Liderul sindicatului TAROM critică dur pe ministrul Transporturilor: „Dă vina tot pe personal, nu pe factorul politic și acționarul majoritar”

Luni, 08 Iulie 2024, ora 17:25
339 citiri
Liderul sindicatului TAROM critică dur pe ministrul Transporturilor: „Dă vina tot pe personal, nu pe factorul politic și acționarul majoritar”
Reacția liderului sindical vine după ce luni dimineața au fost anulate mai multe curse ale TAROM. FOTO Facebook/ TAROM

Narcis Pașcu, liderul Sindicatului Unit TAROM, a declarat în cadrul unei intervenții televizate care este sursa anulării zborurilor companiei aeriene și l-a criticat pe ministrul Grindeanu.

Potrivit acestuia una din problemele majore care se răsfrâng acum asupra companiei controlate de stat este și faptul că în urmă cu aproape cinci ani actualul Ministru al Transporturilor a intermediat disponibilizarea a 800 de salariați TAROM, situație care a dus la criza din prezent.

„Domnul Grindeanu știe să arunce pisica în ograda altuia întotdeauna. Acum îl scoate vinovat pe domnul director al companiei TAROM despre lipsa acută de piloți, dar oare domnul Grindeanu a uitat că în 2020 de la 1890 de salariați prin planul de restructurare a dat afară 800 de salariați ai companiei TAROM? A știut despre această lipsă de piloți și despre lipsa acută de personal tehnic în cadrul companiei TAROM?A știut că acest personal nu se poate forma peste noapte”, a afirmat Narcis Pașcu, într-o intervenție pentru B1 TV.

„Nu este posibil ca domnul Grindeanu să își bată joc în acest hal de piloții și angajații companiei TAROM. Întrebați-l pe dumnealui de ce este un om iresponsabil când este vorba de brandul național care se numește TAROM? De ce a permis ca această restructurare să fie efectuată numai asupra personalului? Și în continuare văd pe Facebook că dă vina tot pe personal, că personalul este vinovat, nu factorul politic și acționarul majoritar”, a adăugat liderul sindicatului.

Reacția liderului sindical vine după ce luni dimineața au fost anulate mai multe curse ale TAROM, „din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor”, potrivit companiei aeriene. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a solicitat ca reprezentanții companiei să acționeze urgent în rezolvarea acestei situații. Inițial, compania TAROM a anunțat că trei curse, pe rutele Beirut, Cairo, Amman, vor fi anulate, însă mult mai multe zboruri către destinații interne sau din Europa au fost suspendate ulterior.

...citeste mai departe despre "Liderul sindicatului TAROM critică dur pe ministrul Transporturilor: „Dă vina tot pe personal, nu pe factorul politic și acționarul majoritar”" pe Ziare.com

#tarom, #anulari zboruri, #protest Tarom, #protest Tarom piloti, #Tarom curse anulate, #Tarom zboruri, #TAROM nereguli , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9681 RON

0.0026

1 USD = 4.5404 RON

-0.0151
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  4. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  5. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  6. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  7. Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
  8. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  9. S-a dat startul licitației pentru execuția unei o noi autostrăzi. Va avea 62 de kilometri și ar trebui să fie gata în 30 de luni FOTO
  10. Al 2-lea ”tigru” al Europei lovit de un șoc economic: 500.000 de români expuși periculos