Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

TAROM si-a imbunatatit situatia fluxului de numerar

TAROM si-a imbunatatit situatia fluxului de numerar


Compania TAROM a inregistrat in semestrul unu 2013 o imbunatatire a fluxului de numerar si a demarat implementarea programului de reducere a costurilor cu combustibilul, segment care genereaza cele mai mari alocari financiare pentru un transportator aerian, au anuntat, miercuri, reprezentanti ai companiei.

"Datele financiare si comerciale pe ansamblu sunt imbunatatite, situatia fluxului de numerar (cash flow) fiind mai buna deoarece am reusit sa refacem rezervele de numerar la nivelul inceputului de an 2012, ceea ce ne permite inca un an de rezerve. Nu trebuie sa uitam ca la inceputul anului ni s-au dat doar 12 luni de supravietuire.

Datorita masurilor implementate, suntem acum in pozitia de a continua activitatea, ceea ce demonstreaza ca punerea in aplicare a planului de management da rezultate", arata Christian Heinzmann, director executiv al TAROM si accountable manager, intr-un comunicat de presa.

Planul de Management al companiei are o durata de patru ani si contine 28 de puncte de actiune, din care sapte ar trebui sa inceapa in 2014. Restul de 22 de puncte se afla in diferite stadii de implementare ceea ce inseamna ca TAROM a progresat in executarea planului, in pofida procedurilor administrative birocratice complicate.

Sunt, de asemenea, in curs de analiza masuri suplimentare in scopul reducerii costurilor si cresterea veniturilor, altele decat cele incluse in planul de management, precizeaza managementul TAROM.

"Am operat mai putine zboruri, dar cu venituri mai bune. In acest sens, am intrat in faza finala de implementare a unui sistem avansat de management al veniturilor care ne va ajuta sa vindem si locurile ramase neocupate in avion.

Desi numarul de pasageri este in crestere constanta, ceea ce ne incurajeaza sa continuam, impactul deplin al actiunilor se va observa numai dupa implementarea completa a planului de management si pe termen mediu", a precizat Heinzmann.

Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane TAROM a fost infiintata in 1954. In prezent, compania are zboruri catre 42 destinatii din care noua sunt zboruri interne.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1369 ori