Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

"Schimbarea schimbarii": Heinzmann ramane totusi CEO la TAROM

"Schimbarea schimbarii": Heinzmann ramane totusi CEO la TAROM


Christian Heinzmann isi continua mandatul de CEO al TAROM, noul Consiliu de Administratie urmand sa anuleze actul aditional prin care durata mandatului a fost scurtata de la 4 ani la 1 an, pana la 19 noiembrie, a declarat ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, la o conferinta de specialitate.

"Atata timp cat noul CA are mandat sa anuleze acel act aditional care a fost facut fara a respecta statutul si prevederile legale, domnul Heinzmann a ramane. Nu are niciun sens sa recrutam un alt manager in acest moment", a afirmat Manescu, potrivit Mediafax.

Ea a precizat ca in aceste conditii anunturile de recrutare publicate de fostul CA nu mai sunt valabile.

Manescu a adaugat ca Heinzmann va fi ajutat sa implementeze planul de management impreuna cu noul CA.

"Bineinteles ca asteptam si rezultatele", a adaugat ministrul.

TAROM publicase anterior un anunt prin care anunta ca vrea sa recruteze patru manageri, pentru pozitiile de director general (CEO), financiar (CFO), de operatiuni (COO) si comercial (CCO), termenul limita pentru depunerea candidaturilor fiind 30 noiembrie.

Cu putin timp inainte de publicarea acestui anunt ministrul Ramona Manescu anuntase ca nu are in vedere schimbarea lui Heinzmann de la conducerea TAROM.

Saptamana trecuta, Ministerul Transporturilor a revocat intreg Consiliul de Administratie al transportatorului national, in contextul conflictului dintre membrii acestei structuri de conducere si CEO-ul companiei.

Noul CA este alcatuit din Dante Stein - consilier al premierului, Manuel Donescu - secretar de stat in Ministerul Trasporturilor, Florin Luca - consultant strategie bancara, Bogdan Speteanu - director general BCR Leasing si Razvan Filipescu - presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism.

Mandatul de CEO al belgianului Christian Edouard Heinzmann urma sa expire in luna noiembrie a acestui an, dupa ce a fost scurtat de la patru ani la un an pe fondul unor conflicte intre acesta si administratori.

Heinzmann, cu o experienta de peste 25 de ani in industria aviatica, a anuntat in iunie ca a semnat un document la solicitarea presedintelui de atunci al Consiliului de Administratie, Dan Pascariu, care prevede printre altele ca durata mandatului sau a fost redusa la un an.

In replica, Pascariu afirma la vremea respectiva ca exista mai multe nemultumiri la adresa activitatii lui Heinzmann, iar reducerea duratei mandatului a fost o concluzie la care s-a ajuns de comun acord.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1521 ori