Pascariu: Cei de la Tarom au fost surprinsi cand le-am aratat ca nu sunt profitabili

Sambata, 24 Noiembrie 2012, ora 16:30
2293 citiri
Pascariu: Cei de la Tarom au fost surprinsi cand le-am aratat ca nu sunt profitabili

Staff-ul Tarom a fost surprins sa afle ca nu este profitabila compania, desi nu avea un plan de business, a spus Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Administratie al companiei Tarom, in cadrul seminarului EU-COFILE.

"Am facut o prezentare in fata a 400 de oameni cu situatia companiei si au fost surprinsi. Ei credeau ca sunt profitabili. Am constatat ca nu stiau ca degeaba au rute de zbor, tehnica, aparatura moderna, daca nu au un plan de business, de operare, ca sa fie profitabili. Cum sa fie profitabili, cand statul le-a platit 700 de milioane de euro, iar ei nu au avut nici un fel de venituri?", a spus Pascariu.

Presedintele Consiliului de Administratie a mai anuntat ca la sfarsitul lunii februarie va fi definitivat planul detaliat de restructurare a companiei.

El a confirmat ca planul, care va aduce o reducere cu 30% a pierderilor in 2013, va include si disponibilizari, in conditiile in care "cu peste 2100 de angajati am transportat doar 2 milioane de calatori". Printre masurile de restructurare se mai numara uniformizarea flotei si reorientarea anumitor rute si sloturi.

"Zborul Air France pleaca la 7 dimineata cu avionul plin, spre Paris si urmatorul zbor, cel al Tarom pleaca gol la 8.30- 9.00", a explicat Pascariu.

Dan Pascariu a preluat functia de presedinte al CA al Tarom pe 18 octombrie. Compania a adunat, in ultimii patru ani, pierderi totale de 181 milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#profit Tarom Pascariu, #restructurare Tarom, #disponibilizari Tarom , #Management