Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pascariu: Cei de la Tarom au fost surprinsi cand le-am aratat ca nu sunt profitabili

Pascariu: Cei de la Tarom au fost surprinsi cand le-am aratat ca nu sunt profitabili


Staff-ul Tarom a fost surprins sa afle ca nu este profitabila compania, desi nu avea un plan de business, a spus Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Administratie al companiei Tarom, in cadrul seminarului EU-COFILE.

"Am facut o prezentare in fata a 400 de oameni cu situatia companiei si au fost surprinsi. Ei credeau ca sunt profitabili. Am constatat ca nu stiau ca degeaba au rute de zbor, tehnica, aparatura moderna, daca nu au un plan de business, de operare, ca sa fie profitabili. Cum sa fie profitabili, cand statul le-a platit 700 de milioane de euro, iar ei nu au avut nici un fel de venituri?", a spus Pascariu.

Presedintele Consiliului de Administratie a mai anuntat ca la sfarsitul lunii februarie va fi definitivat planul detaliat de restructurare a companiei.

El a confirmat ca planul, care va aduce o reducere cu 30% a pierderilor in 2013, va include si disponibilizari, in conditiile in care "cu peste 2100 de angajati am transportat doar 2 milioane de calatori". Printre masurile de restructurare se mai numara uniformizarea flotei si reorientarea anumitor rute si sloturi.

"Zborul Air France pleaca la 7 dimineata cu avionul plin, spre Paris si urmatorul zbor, cel al Tarom pleaca gol la 8.30- 9.00", a explicat Pascariu.

Dan Pascariu a preluat functia de presedinte al CA al Tarom pe 18 octombrie. Compania a adunat, in ultimii patru ani, pierderi totale de 181 milioane de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2091 ori