Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Transporturilor incepe selectia managementului privat la Tarom

Ministerul Transporturilor incepe selectia managementului privat la Tarom


Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va incepe luni selectarea membrilor Consiliului de Administratie si a directorului general la Tarom. Noua conducere a companiei aeriene va trebuie sa ofere o strategie pentru vanzarea a 20% din actunile companiei.

Interviurile pentru selectarea noii conduceri a Tarom se vor face pe baza listelor furnizate de consultanti, iar selectia se va termina saptamana viitoare, potrivit Mediafax.

"Pentru Consiliul de Administratie interviurile incep luni, iar cele pentru directorul general vineri, urmand ca selectia sa se incheie in saptamana urmatoare", a declarat vineri seara ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

"Dorim ca pana la sfarsitul anului sa privatizam 20% din Tarom (...) Ne bazam pe capacitatea magerilor privati de a veni cu o strategie", a afirmat Silaghi.

Pentru pozitia de director general al Tarom au ramas in cursa zece candidati straini, a declarat Ovidiu Silaghi, citat de Ziarul Financiar.

Interviurile pentru selectarea managementului privat la celelalte companii din subordinea ministerului vor fi derulate in saptamanile viitoare dupa incheierea procedurilor in cazul Tarom, a mai spus ministrul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a mandatat, la finalul lunii iulie, asocierea PwC-D&B David si Baias-George Butunoiu sa recruteze managementul superior, respectiv directorii generali si membrii CA, pentru companiile aflate sub autoritatea institutiei cu o cifra de afaceri mai mare de 7,3 milioane euro.

Recrutarea managementului superior vizeaza companiile CFR SA (CFR Infrastructura), CFR Calatori, Tarom, CNADNR, Metrorex, Aeroporturi Bucuresti, Administratia Porturilor Maritime Constanta, Administratia Canalelor Navigabile, Aeroportul International Timisoara "Traian Vuia" si Telecomunicatii CFR.

FMI: Privatizarea Tarom, o prioritate pentru Romania in 2012

In cadrul ultimei vizite a delegatiei Fondului Monetar in Romania, din luna august, Erik de Vrijer, seful misiunii FMI in Romania, a declarat ca privatizarea Tarom si CFR Marfa raman o prioritate pentru acest an.

FMI: Daca agitatia politica va continua, reducem perspectivele economice

Delegatia Fondului Monetar International s-a aratat nemultumita de intarzierea procesului de privatizare la TAROM si CFR Marfa, in cursul discutiilor cu oficialii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI).

In ultimii patru ani, Tarom a acumulat pierderi in valoare de 181 milioane de euro.

Privatizarea TAROM atrage interesul companiilor importante din Orientul Mijlociu si Asia, declara, in luna august, Septimiu Buzasu, secretar de stat la Ministerul Transportului si Infrastructurii, in timpul discutiilor cu reprezentantii misiunii Fondului Monetar International.

Acordul dintre Romania si FMI a inceput la 31 martie 2011 si este unul de tip preventiv, ridicandu-se la 3,1 miliarde DST (3,6 miliarde de euro).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2197 ori