Manescu mai asteapta cu selectia unui nou manager privat la TAROM

Marti, 24 Septembrie 2013, ora 16:18
1788 citiri
Manescu mai asteapta cu selectia unui nou manager privat la TAROM

Mandatul directorului executiv al TAROM, Christian Heinzmann, se va incheia pe 19 noiembrie, iar pana acum nu a fost demarata nicio procedura pentru alegerea unui alt manager privat, a declarat, marti, ministrul Transporturilor, Ramona Manescu.

Ea a precizat ca a avut discutii cu managerul belgian al companiei aeriene si i-a solicitat acestuia sa spuna care sunt masurile pe care doreste sa le implementeze la TAROM.

"Am avut discutii cu Heinzmann. Mandatul domnului Heinzmann se va termina pe 19 noiembrie. Ceea ce am cerut domnului Heinzmann a fost sa vedem si noi care sunt masurile pe care, pana la 19 noiembrie, doreste sa le implementeze si in ce fel aceste masuri vor avea un impact pozitiv asupra companiei TAROM. Este singurul lucru care ma intereseaza si ne intereseaza ca minister: compania TAROM sa fie eficienta si ce masuri sunt luate pentru a eficientiza, pentru ca este un management privat si nu putem sa interferam in managementul privat", a afirmat ministrul.

Intrebata daca are in vedere un inlocuitor pentru Heinzmann, Ramona Manescu a raspuns negativ.

"Nu am alta solutie si nu am demarat nicio procedura pentru alegerea unui alt manager privat. Va vom anunta in momentul in care acest lucru va fi evident ca se va intampla", a subliniat aceasta.

Directorul general al TAROM, Christian Heinzmann, a aratat, in 13 septembrie, ca a lucra in Romania este mai complicat decat in tari precum Albania sau Bangladesh.

'Este foarte complicat, ca sa fiu onest. Am fost in diferite locuri si aici similar, dar un pic mai complicat', a aratat, vineri, Heinzmann intrebat care este parerea referitoare la Romania.

Acesta a explicat ca a lucrat ca CEO la companii de transport aerian in Albania sau in Bangladesh, precizand ca in Albania a fost mai usor, mai clar si mai putin birocratic decat in Romania.

Intrebat daca ar dori sa mai ramana la conducerea companiei dupa noiembrie, Heinzmann a spus ca ar dori sa ramana daca ar fi posibil acest lucru si a precizat ca acesta nu depinde de el, ci de Guvern, de board si de actionari.

Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane TAROM a fost infiintata in 1954.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#management Tarom, #Manescu TAROM, #schimbare director TAROM, #selectie manager TAROM , #Management