Manescu: CA Tarom va discuta saptamana viitoare numirea a doi administratori si mandatul CEO-ului

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 14:11
1314 citiri
Manescu: CA Tarom va discuta saptamana viitoare numirea a doi administratori si mandatul CEO-ului
Sursa foto: Qmagazine.ro

Consiliul de Administratie al Tarom se va intruni saptamana viitoare, urmand sa analizeze numirea a doi noi administratori si prelungirea mandatului de director executiv al lui Christian Heinzmann, a declarat miercuri ministrul Transporturilor, Ramona Manescu.

Manescu a afirmat ca adunarea actionarilor, programata marti, nu a avut loc din cauza neprezentarii reprezentantilor SIF Muntenia, confirmand astfel informatiile publicate marti seara de MEDIAFAX.

"Am inteles ca saptamana viitoare este o sedinta a CA (...) Probabil ca vor fi cooptati cei doi noi membri, ca urmare a locurilor lasate libere", a afirmat ministrul, aflat in vizita la santierul metroului din Drumul Taberei.

Intrebata cine sunt noii administratori, Manescu l-a nominalizat doar pe reprezentantul Ministerului Transporturilor, secretarul de stat Manuel Donescu.

"Sunt mai multe CV-uri date consultantilor, cei care fac selectia, vom vedea, la momentul sedintei CA se vor alege cele doua persoane. Sigur, il stiu pe cel de la Ministerul Transporturilor, deocamdata", a spus ministrul.

Manescu a adaugat ca si revenirea mandatului CEO-ului Christian Heinzmann la perioada stabilita initial, de patru ani, va fi discutata de CA.

"Daca saptamana viitoare CA va decide prelungirea mandatului domnului Heinzmann el va ramane si atunci nu mai avem niciun conflict. Domnul Pascariu (Dan Pascariu, presedintele CA, n.r.) este deocamdata in CA", a spus ministrul.

In cazul in care nu va fi prelungit, mandatul lui Heinzmann se va incheia la 19 noiembrie.

Intrebat daca Dan Pascariu va ramane in functie dupa intrunirea CA, ministrul a evitat un raspuns concret.

"Intrebati Consiliul de Administratie, de ce ma intrebati pe mine?", a spus Manescu.

Potrivit unor surse apropiate situatiei, in adunarea actionarilor programata marti Pascariu urma sa fie revocat din pozitia de presedinte CA, iar mandatul belgianului Christian Heinzmann sa revina la durata de patru ani.

Tot marti, Nicolae Demetriade a anuntat ca a demisiont din functiile de administrator si director executiv al Tarom.

CA-ul Tarom a hotarat la 22 iunie sa urgenteze aplicarea masurilor din planul de management prin numirea lui Nicolae Demetriade in functia de administrator-director executiv, pe fondul unor conflicte intre Heinzmann si administratori care au avut ca efect si scurtarea mandatului CEO-ului, in iunie, de la 4 ani la 1 an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
Un antreprenor de succes este un antreprenor atent la detalii, care prețuiește calitatea mai mult ca orice în businessul său și care învață de fiecare dată ceva nou, indiferent că se...
#management Tarom, #Consiliu Administratie Tarom, #Ramona Manescu TAROM, #director general Tarom , #Management