Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Managerii privati stramba din nas la salariile romanesti: Tarom ramane fara conducere

Managerii privati stramba din nas la salariile romanesti: Tarom ramane fara conducere


Programul managerului strain la companiile de stat a inceput cu stangul, dupa ce austriacul Heinrich Vystoupil, cel care a fost desemnat sa preia conducerea operatorului aerian Tarom a refuzat sa semneze contractul, pentru ca a fost nemultumit de salariul primit.

Reprezentantii ministerului Transporturilor au declarat ca membrii noului Consiliu de Administratie (CA) nu pot satisface pretentiile salariale si organizationale ale noului CEO si ca, in cursul discutiilor pentru semnarea contractului de mandat al acestuia, Vystoupil a preferat sa renunte la post.

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, considera ca situatia de la Tarom trebuie administrata de Consiliul de Administratie numit in urma cu zece zile, dupa ce directorul general executiv desemnat, Heinrich Vystoupil, a renuntat la post.

Tarom: managerul pleaca, problemele raman

"Nu mai este problema mea. In momentul in care am numit Consiliul de Administratie, Consiliul trebuie sa semneze contractele de mandat. Daca unul din Consiliul de Administratie refuza sa semneze contractul de mandat si nu reuseste sa si-l negociere corespunzator nu mai este treaba mea, este treaba Consiliului de Administratie", a declarat Silaghi, pentru Agerpres.

Heinrich Vystoupil a fost primul manager strain, numit la o companie de stat, dar dupa demisia sa programul pregatit de guvern pare un esec. Austriacul trebuia sa aduca pe profit Tarom, care a inregistrat, in ultimii ani, pierderi de 200 de milioane de euro.

Vystoupil a fost selectat de un consortiu de firme, respectiv consultantii de la PricewaterhouseCoopers, avocatii de la D&B David si Baias si head-hunterul George Butunoiu.

A fost ales directorul general al Tarom: Are experienta la Austrian Airlines

Reprezentantii FMI au solicitat guvernului sa aduca manageri straini la companiile de stat, pentru ca aceasta ar fi singura solutie pentru limitarea pierderilor inregistrate de firmele de stat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2574 ori