Conducere noua la Tarom. Cine sunt oamenii care au misiunea sa salveze compania

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 18:49
3028 citiri
Conducere noua la Tarom. Cine sunt oamenii care au misiunea sa salveze compania

Tarom are un nou Consiliu de Administratie, condus de austriacul Heinrich Vystoupil, fostul manager regional al Austrian Airlines in Romania si Republica Moldova.

Din board mai fac parte Dumitru Prunariu, Dan Pascariu, Lucian Isar, Marius Ghenea, Macec Valentin si Ciprian Ladunca.

"Administratorii, cu un mandat de patru ani, au datoria de a face compania Tarom profitabila", a declarat ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

Consiliul de Administratie trebuie sa aleaga, in termen de 90 de zile, directorul general al Tarom. Insa cel mai probabil, el va fi numit miercuri, in prima sedinta a noului CA. Mai mult, sunt sanse foarte mari ca insusi presedintele CA, Heinrich Vystoupil, sa devina CEO Tarom, avand in vedere ca experienta sa profesionala raspunde cel mai bine exigentelor acestei functii.

"Tarom-ul va fi probabil prima companie care va avea un manager privat si este foarte posibil sa fie un manager, o personalitate din afara tarii, dar cu mare experienta in domeniu", a declarat premierul Victor Ponta, in luna septembrie.

Cine sunt membrii boardului Tarom

Heinrich Vystoupil, presedinte

- este singurul strain din boardul Tarom. A ocupat functia de manager regional la Austrain Airlines pentru Romania si Republica Moldova.

Dumitru Prunariu, membru

- este singurul roman care a zburat in spatiul cosmic, mai exact, pe 14 mai 1981. A absolvit Facultatea de Inginerie Aerospatiala din cadrul Universitatii "Politehnica" din Bucuresti in anul 1976 cu specializarea inginerie aeronautica.

Dan Pascariu, membru

- este Presedintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Tiriac Bank. In trecut, a condus Banca Romana de Comert Exterior si Banca Bucuresti.

Lucian Isar, membru

- a fost ministru delegat pentru Mediul de Afaceri in guvernul Ponta, insa a demisionat in august. Este doctorand in economie si a ocupat functii de conducere in cadrul Citibank si Bancpost.

Marius Ghenea, membru

- este cunoscut ca promotor al activitatii de antreprenoriat. In prezent conduce compania FIT Distribution si a fost director general al companiei Flanco, in urma cu mai multi ani.

Valentin Macec, membru

- este consilierul ministrului Transportului, Ovidiu Silaghi si a fost, in trecut, presedintele Consiliului de Administratie Tarom.

Ciprian Ladunca, membru

- este director financiar la Metlife Alico Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#conducere Tarom, #manager privat Tarom, #Consiliu Administratie Tarom, #membri board Tarom , #Management