VIDEO Va putea Apple sa il inlocuiasca pe Steve Jobs?

Joi, 25 August 2011, ora 00:00
2015 citiri
VIDEO Va putea Apple sa il inlocuiasca pe Steve Jobs?

Toata lumea spune, dupa ce Steve Jobs a anuntat, oficial, ca renunta la fotoliul de CEO de la Apple, ca decizia nu va afecta cu nimic mersul companiei. Apple inseamna mai mult decat Steve Jobs, aceasta este ideea ce se tot va repeta zilele acestea.

Argumentul? Faptul ca Steve Jobs a cam lipsit in ultimul timp din viata companiei, de cand se confrunta cu o boala crunta - cancer pancreatic. Jobs a fost prezent insa la cele mai importante lansari de produse ale lui Apple: iPhone 4 si tableta iPad 2.

Sta in picioare acest argument? Analistii de la New Yor Times au evidentiat rolul decisiv pe care Steve Jobs l-a avut la Apple si cum a reusit sa revitalizeze aceasta companie, care era la un pas de colaps.

Ce trebuie sa stie Tim Cook? Si nu numai... Steve Jobs nu s-a considerat niciodata a fi un manager, ci un lider. Si a ales cei mai buni oameni incurajandu-i si reusind sa creeze un mediu in care sa isi puna in valoare talentul. Daca la inceput, inainte de a pleca in 1985 de la Apple, Jobs era un maniac al detaliilor, dupa ce a revenit, in 1997, a inceput sa se bazeze mai mult pe munca de echipa si sa asculte mai mult ceea ce au de zis oamenii din jurul lui.

Jobs a fost precum un regizor, un dirijor de orchestra, recrutand talente, dar avand ultimul cuvant pana si la detalii legate de design. Deocamdata, pentru urmatorii doi ani, Tim Cook este asigurat: deja s-a stabilit cum vor arata produsele, asa ca diferenta se va vedea dupa expirarea acestui plan. Apple va avea nevoie de un nou leader care sa gaseasca noi solutii si inventii pe langa acest plan de 2-3 ani care a fost deja batut in cuie. Tim Cook nu este sau, nu si-a demonstrat abilitatile, pana acum, de leader, si nici nu a aratat ca este un geniu al design-ului, precum Steve Jobs.

Jobs se baza foarte mult pe propria intuitie. Intelegea cultura consumatorului si tehnologia. Nu il interesau foarte mult focus grupurile. "Nu este treaba consumatorului sa stie ce vrea", era unul din raspunsurile favorite ale lui Jobs. Ultimul cuvant in luarea unei decizii intotdeauna ii apartinea lui Steve Jobs. De exemplu, i-au fost prezentate trei modele de iPhone-uri, abia ultimul s-a ridicat la standardele lui si a fost lansat in 2007.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

WhatsApp lansează o funcție extrem de interesantă pentru utilizatori
WhatsApp lansează o funcție extrem de interesantă pentru utilizatori
WhatsApp, aplicația de mesagerie folosită de milioane de oameni zilnic, introduce un nou instrument menit să faciliteze gestionarea mesajelor prin intermediul unui set de filtre de chat, așa...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#demisie, #imac, #ipad, #iphone, #ipod, #steve jobs, #tim cook , #stiri Steve Jobs