Vezi ce poate noul iPad, de la Apple. Steve Jobs, de neoprit

Joi, 03 Martie 2011, ora 09:37
3197 citiri
Vezi ce poate noul iPad, de la Apple. Steve Jobs, de neoprit

Cea de-a doua versiune a tabletei iPad a fost lansata miercuri de Apple, speaker-ul principal fiind nimeni altul decat Steve Jobs. Tableta isi propune sa duca mai departe "revolutia" gadgeturilor mobile initiata de primul iPad, lansat in urma cu un an. 

Tableta este mult mai rapida si are un procesor dual-core, informeaza Mediafax.

Are doua camere video: cea frontala este destinata apelurilor video, iar cea din spate este destinata realizarii de fotografii si clipuri video.

iPad 2 are aceeasi baterie ca primul iPad, iar a doua versiune a tabletei va avea doua variante de culoare: alb si negru. Noua tableta este mai subtire decat versiunea anterioara, iar diagonala este tot de 9,7 inci.

Preturile la care va fi comercializata noua tableta sunt aceleasi ca si in cazul primei versiuni si incep de la 499 de dolari. iPad 2 vine in versiunea de 16 GB, 32 de GB si 64 de GB, toate cu posibilitatea de a avea 3G.

Modelul cu 3G va costa cu 130 de dolari mai mult. Livrarile vor incepe din 11 martie in SUA si vor urma din 25 martie alte 26 de tari.

Carcasa iPad 2 este mai usoara si poate fi folosita ca suport pentru scris. Este transparenta pe partea frontala si atunci cand e deschisa porneste si tableta.

Cand e inchisa, gadgetul intra in stand-by. Pretul carcaselor va fi intre 39 si 69 de dolari, varianta cea mai scumpa fiind din piele.

Tableta va rula un nou sistem de operare Apple, iOS 4.3, in plus, noul iPad are un procesor mai puternic decat predecesorul sau si poate rula pana la sase fluxuri video in acelasi timp.

Functia Face Time care permite videochatul este de asemenea prezenta pe iPad 2, utilizatorii putand face conferinte intre iPad 2 si un iPhone de exemplu.

Prezenta lui Steve Jobs la evenimentul de miercuri din San Francisco, a fost intens speculata.

In mod traditional, Jobs si-a asumat rolul de showman lansand intr-un stil unic, cu mult entuziasm, cele mai importante produse ale Apple din ultimii ani, de la iPod la iPhone si iPad.

Seful companiei a intrat insa in februarie in concediu medical pe termen nelimitat, iar Apple nu a dat detalii despre starea sa de sanatate.

Multe voci din Silicon Valley si de pe Wall Street se indoiesc ca Jobs va reveni la companie.

"Mostenitorul" va fi cel mai probabil Tim Cook, actualul director de operatiuni, cu sanse si de partea lui Phil Schiller, directorul de marketing al companiei. Oricare dintre cei doi poate prelua miercuri sarcina de a lansa iPad2.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lenovo extinde disponibilitatea tabletei de gaming Legion Tab Y700. La ce preț este oferită
Lenovo extinde disponibilitatea tabletei de gaming Legion Tab Y700. La ce preț este oferită
Lenovo extinde disponibilitatea tabletei Legion Tab Y700, introdusă inițial pe piața din China, lansând-o acum și pe piețele internaționale. Dispozitivul, conceput special pentru iubitorii...
#apple ipad, #ipad 2, #steve jobs lansare ipad 2, #tableta , #stiri Steve Jobs