Steve Jobs demisioneaza de la conducerea Apple

Joi, 25 August 2011, ora 07:12
1864 citiri
Steve Jobs demisioneaza de la conducerea Apple

Grupul american Apple a anuntat miercuri demisia patronului si cofondatorului Steve Jobs, aflat in concediu medical din ianuarie, el urmand sa fie inlocuit in functie de Tim Cook.

Consiliul de administratie l-a numit in locul acestuia pe Tim Cook, numarul doi in ierarhia companiei si angajat de 13 ani la Apple.

" Am spus intotdeauna ca, daca va veni ziua in care nu-mi voi mai putea indeplini indatoririle in calitate de director al Apple, voi fi primul care va spune acest lucru ", scrie Jobs, intr-o scrisoare adresata consiliului de administratie si "comunitatii Apple".

" Din nefericire, aceasta zi a venit. Demisionez deci din functia de director general al Apple ", adauga el. Jobs, in varsta de 56 de ani, se afla in concediu medical din ianuarie, pentru o durata nedeterminata.

Cu doi ani in urma a suferit o grefa de ficat, iar in 2004 a fost diagnosticat cu cancer de pancreas. Capitalizarea bursiera a producatorului iPhone si iPad se ridica la 346 de miliarde de dolari. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Apple se pregătește să anunțe cel mai puternic procesor al companiei: M4
Apple se pregătește să anunțe cel mai puternic procesor al companiei: M4
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de procesoare, seria M4, destinată să echipeze viitoarele modele de MacBook și computere Mac, conform ultimelor informații. Noile cipuri...
#steve jobs, #demisie, #apple , #stiri Steve Jobs